Отидете към основна версия

19 135 11

Най-скъпата кола, произведена през 21 век

  • ferrari-
  • laferrari-
  • rm sothebyʼs-
  • аукцион

Хибридният суперкар Ferrari LaFerrari се превърна в най-скъпата кола, произведена през 21 век. Екземпляр от LaFerrari беше продаден на търг, организиран от аукционната къща RM Sothebyʼs, за рекордната сума от седем милиона щатски долара. Голяма част от парите ще отидат в помощ за пострадалите от земетресенията в Италия, които станаха през 2016-а.

Въпросният екземпляр е предоставен на RM Sothebyʼs от колекцията на италианския производител. Той е уникален, защото е със сериен номер 500. По време на премиерата на LaFerrari, италианците обявиха, че ще произведат 499 хибридни суперкара, които бяха продадени още преди да бъдат произведени. Въпросната последна бройка е боядисана в червено.

По колата има бели декорации, а точно на "носа" е изобразено италианското знаме, което символизира подаръкът, който компанията прави на своята страна. Още нещо любопитно е, че самият търг е приключил за точно десет минути. Получената сума от седем милиона превишава базовата цена на автомобила точно пет пъти. Последното продадено на търг LaFerrari бе с $1.8 млн. по-евтино.

Суперкарът LaFerrari е снабден с хибриден силов тракт, в състава на който са включени V-образен дванайсетцилиндров бензинов двигател с мощност 800 конски сили, електромотор с мощ от 120 киловата, седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, а така също и комплект батерии. От 0 до 100 км/ч. LaFerrari ускорява за три секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини