Отидете към основна версия

28 438 35

За всесезонните гуми и зимата (видео)

  • зима-
  • сняг-
  • лед-
  • пътища-
  • гуми

Не тайна, че у нас зимата винаги ни изненадва, независимо кога настъпва. Оказва се, че подобно явление съществува и в далеч по-цивилизовани държави, като Канада, например.

Случката от видеото по-долу се разиграва в канадския град Монреал, където зимните гуми са задължителни през зимата. Само че, те стават задължителни от една фиксирана дата - 15 декември.

До тогава е позволено да се кара с летни гуми. Друга вратичка в закона, към която прибягват много канадци е, че зимата може да се кара с т.нар. всесезонни гуми. Достатъчно е на тях да има обозначение М+S.

Градският транспорт и повечето от камионите пък карат основно с всесезонни гуми. Но падналият сняг и последвалите го ниски температури могат да изиграят много лоша шега на шофьорите, независимо от типа гуми.

В случая улицата, на която се разиграва действието, е под наклон, а ледът върху асфалта - в изобилие, така че и зимните гуми едва ли биха помогнали. Все пак те са доста по-добрия вариант от всесезонните.

В леденото меле участват, както цивилни автомобили, така и полицейска кола, автобуси от градския транспорт и дори един снегорин, разхвърлящ след себе си луга. Вижте и добре си направете изводите, защото и у нас зимата тепърва предстои.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини