Отидете към основна версия

16 734 21

Dodge Challenger GT AWD: 4х4 без мускули

  • dodge-
  • challenger-
  • gt-
  • awd

Концернът FCA представи дългоочакваната 4х4 версия на спортното купе Dodge Challenger. Типичната ураганна динамика обаче липсва. Във вид на концепция пълноприводния Challenger дебютира още миналата година, по време на тунинг шоуто SEMA. Серийната версия обаче беше представена чак сега.

От пръв поглед се вижда, че в новата модификация липсват изненади. Двигателят е изцяло заимстван от седан Charger 4х4. Той е атмосферен V-образен шестцилиндров с мощност 305 конски сили. Въртящият момент се предава на четирите колела през осемстепенна автоматична скоростна кутия.Заради икономия на гориво предния мост може да не е задвижващ, а в режим AWD моментът се преразпределя от муфа и раздатка. По-мощна модификация не се предвижда, защото скоростната кутия не би издържала. Таке, че рекламата, че FCA пуска първия в света мускулест автомобил със система 4х4, е меко казано преувеличена.

Иначе новата модификация е предназначена основно за клиенти от северните части на САЩ и Канада. Продажбите ще стартират през пролетта на следващата година, като цената на Challenger AWD ще започва от $33 395.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини