Отидете към основна версия

6 516 9

M-Sport представи Fiesta WRC

  • ford-
  • fiesta-
  • wrc

Следващата година настъпва нова ера в световния рали шампионат и Ford са готови да всъпят в нея с новата Fiasta създадена от M-Sport. С встъпването на модела по световните рали отсечки той натрупа солидни победи и титли във всичките класове - R1, R2, R5, S2000 и WRC, като само през тази година R5 е записала цели 159 победи.

Автомобилът е получил адски много новости, като разликите с предходния са огромни и близо 95 процента от него са създадени от бял лист. Това е последствие от огромните промени, които вече са позволени от FIA - по-широка стъпка, повече аеродинамични детайли, по-ниско тегло и повече мощност.

Fiesta WRC ще разполага с точно 380 конски сили и 450 нютонметра идващи от 1.6-литровия EcoBoost, като тя ще бъде контролирана от нова шестстепенна секвенциална скоростна кутия с многодисков съединител. Предпазната клетка на автомобила е изработена от стомана с кодово название T45, а и предпазните пяни във вратите са с увеличен обем - с повишената мощност е обърнато внимание и на сигурността. Откриването на шампионата ще се случи на 20 януари със старта на Рали Монте Карло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини