Отидете към основна версия

12 332 4

Екстремната G-Klasse 4×4² става пикап

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • пикап-
  • 4×4²

Германците от Mercedes-Benz се подготвят да пуснат серийна версия във вариант пикап на екстремната G-Klasse 4×4². За това свидетелстват две шпионски снимки, публикувани в изданието Autocar.На снимките се вижда автомобил с цяла кабина, който е покрит под тежък камуфлаж. За това, че екстремната G-Klasse ще бъде превърната в пикап, говорят съществено увеличеният просвет, разширените колесни арки и абсолютно квадратната задна част.

Последната е част от маскировката и има за цел да прикрие откритата каросерия на новата версия. Предположенията са, че пикапът ще разполага със същия двигател, който се монтира на серийната версия на Mercedes-Benz G500 4×4².Ще припомним, че версията G500 4×4² разполага с четирилитров V-образен осемцилиндров агрегат, снабден с два турбокомпресора. Мощността на този мотор е 422 конски сили, а максималният въртящ момент - 610 Нм.

Всъдеходът е способен да изкачва и спуска наклони от 52 и 54 градуса, съответно, а така също и да преодолява водни препятствия с дълбочина един метър. Според немците това е най-проходимата машина от подобен род.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини