Отидете към основна версия

32 210 66

Център за градска арогантност

  • канцер

Или има ли "паяци" и "скоби" за мародерите от "Синя зона"?

Общината в София ежегодно прибира приходи от "Синя зона" и "Зелена зона" в размер на близо 15 млн. лева и в това няма нищо лошо. Ако искаме чист град, ще плащаме. Ако тези приходи намалеят, това ще означава, че и нарушенията са намалели. Такава е логиката.

Но има едно голямо НО!

На всички е известно, че в родните наказателни паркинги рядко влиза кола, по-скъпа от 20 000 лева. Най-честите посетители са автомобили, чиято пазарна цена варира в диапазона 5 000 - 10 000 лв, тоест това са автомобили на обикновените граждани, плащащи редовно своите данъци.

Същото важи и за т.нар. "скоби". Те са още по-нелогични, защото докато с репатриращите машини неправилно спрелите автомобили се отстраняват, скобите служат само и единствено за пълнене на общинската хазна.

Не ни разбирайте погрешно. Поради свръхнатоварения трафик в столицата такива зони са наложителни, но при служителите от "Център за градска мобилност" определено трябва да има коренно различен подбор.

Голяма част от служителите със светлоотразителни жилетки са неграмотни и груби и в пъти превишават дадените им от общината права. Те не са запознати с елементарни нормативни уредби, държат се нагло и не се легитимират.

Да не говорим, че служителите от "Чистотата" изглеждат значително по-спретнати и чисти, но това съвсем не е най-важното. По-любопитното е, че служителите на бившата фирма "Паркинги и гаражи" са крайно невъзпитани и арогантни.

Конкретният случай

Действието, на което станахме свидетели, се развива в центъра на София, където важи т.нар. "Зелена зона". Лицето К.С. (умишлено премълчаваме името и не показваме рег. номер на автомобила) паркира колата си (средностатистически автомобил) и попълва талон, който е закупил от служител на "Център за градска мобилност", само преди две минути. Поставя го на видно място в автомобила, пред очите на служителя. Нарушението му е, че пропуска да изтрие едно от полетата. Нарушението си е нарушение.

Точно две минути по-късно
получава SMS и вижда как въпросните служители с мръсни светлоотразителни жилетки вече поставят скобата.

Човекът се извинява и уверява, че на секундата ще попълни прилежно талона, но разбиране естествено няма. Следва обаче арогантно поведение от лица, на които баджовете им са толкова изтъркани, че е невъзможно човек да прочете дори името им. Естествено, не се легитимират, пушейки цигари и показващи абсолютно пренебрежително отношение. Вижте ги добре как изглеждат.Ние в никакъв случай не оспорваме нарушението, но се питаме: Няма ли поне малко култура? За разбиране не смеем и да мислим. Когато става дума за нарушение, разиграло се пред очите на въпросните служители и то очевидно е без умисъл, тогава е редно да питаме.

И понеже въпросните служители едва ли могат да ни дадат какъвто и да бил адекватен отговор, отправяме въпроса публично към госпожа Фандъкова. Г-жо кмет на столицата, такива ли са служителите на подобни структури в големите градове в останалата част на Европейския съюз, в който уж се намираме и ние?

Поне ги научете да дават смислени отговори за наредбата, а не да се държат като мутри от 90-те години. И да си подновят баджовете. Пари за това със сигурност има. Другото означава, че умишлено си крият имената. И естествено, да знаят какво пише на финансовия бон за глобата. Да не говорим, че трябва да научат наредбата и нагледно да я обясняват на гражданите. Иначе, същите тези граждани ще сложат "скоби" на тази наглост, а европейските стандарти пак ще си останат на хартия.

Публикувано във факти.бг:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини