Last news in Fakti

7 Януари, 2017 11:34 26 243 3

За винетките и могъщите оператори на скоби

  • най-интересното от седмицата-
  • канцер
За винетките и могъщите оператори на скоби - 1

Всяка нова година идва с много надежди. В България обаче някои неща не се променят независимо какво пише на календара - например издевателствата на дребния служител над обикновения гражданин или цените на винетките, които са двойно по-високи от тези в съседна Румъния. Дано все пак 2017-а донесе по-добри новини от първата ѝ седмица.


Център за градска арогантност

За винетките и могъщите оператори на скоби


Общината в София ежегодно прибира приходи от "Синя зона" и "Зелена зона" в размер на близо 15 млн. лева и в това няма нищо лошо. Ако искаме чист град, ще плащаме. Ако тези приходи намалеят, това ще означава, че и нарушенията са намалели. Такава е логиката. Но има едно голямо НО!


Камионът предотвратил по-голяма трагедия в Берлин

За винетките и могъщите оператори на скоби


Системите за сигурност на влекача Scania R450, с който терорист се вряза в коледен базар на 19 декември в Берлин, са предотвратили много по-жестока трагедия, става ясно от материалите по разследването на касапницата, съобщава Süddeutsche Zeitung. Камионът, управляван от тунизийски емигрант, уби 12 човека и рани 48, но жертвите са можели да бъдат много повече след 80-метровия рейд в центъра на германската столица...


Румънците плащат двойно по-евтини винетки от нас

За винетките и могъщите оператори на скоби


Автомобилистите в северната ни съседка, с която до неотдавна деляхме сходен икономически стандарт, има за какво да благодарят на законотворците си. Румънците плащат най-евтините винетки в 9-те европейски страни, в които се използва система със стикери...


10-те най-скъпо продадени коли за 2016-а

За винетките и могъщите оператори на скоби

2016 година отмина, като през нея станахме свидетели на немалко автомобилни премиери. Чисто новите возила обаче все още не могат да достигнат до стойностите на т.нар. олдтаймери. Цената на тези класики непрекъснато расте и добре запазените екземпляри се продават все по-скъпо. Сега се опитахме да съберем най-скъпо продадените автомобили за отминалата 2016 година, попаднали в полезрението ни...


Най-добрите 4х4 системи

За винетките и могъщите оператори на скоби


Специализираното издание "За рульом", което е едно от най-големите в Русия, разполага със свой собствен полигон, където се извършват много от тестовете на автомобили. Именно там, през 2016 година, руските експерти проверяват как работят 4х4 системите на различните автомобили...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    12 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най-добрите 4х4 системи / Колата е поставена на три точки с ролки, все едно боксуват колелата. Ако четвъртото колело я измъкне, значи е перфектна.

    Коментиран от #2

  • 2 Факта

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Полигона е добре, но реалната пътна обстановка е друго нещо... На полигона предполагам, няма разляти масла, счупени стъкларии, димящи фасове от цигари, а по закона на Мърфи, няма и лед? Нямаа най-добраа система - те непрестанно се усъвършенствуват и всеки миг добавят по нещо ново с прогресса. Дори румънците сглобиха супервсъдеход подобие на Унимог, който пере със 160 км в час по коларски път... Въпроса е - коя система е достатъчно добра, ефективна евтина и надеждно дълготраййна, за да разчиташ на нея? Тук вече е в зависимост от терена и начина на каране. При мойто каране, аз предпочитам опростена, може и с включване при спряло положение без автоматично регулиране система, с цел опростена поддръжка. Но не отричам автоматичното предаване на усилието според буксуването натоварване на колело. Просто всяка по-сложна система е по-скъпа и по-сложна за поддръжка. А при втора употреба автомобил и по-рискова... Трябва често да следиш какво е състоянието им! Но от опита си, съм преценил, че един повдигнат на пружини хечбек стил Голф 4 Моушън или Сузуки Лиана 4х4 или подобие не отстъпва особенно по практичност на префуканите СУВове на шосе, коларски път и леко застенежена поляна с до 15 санта сняг. Тук зависи и размера на гумите много - всъдеходите са с по-голям цол и балонни. Всичко е конкретно. Теста е субективен често не може да го вземаш за закон...!
  • 3 jeep

    1 0 Отговор
    ако пажерото беше на обратно нямаше да тръгне.защото няма преден блокаж.