Отидете към основна версия

12 649 12

VW възроди класиката от 60-те

  • volkswagen-
  • microbus
Застаряващите хипита и техните потомци в Европа и САЩ вече имат огромен повод за радост. Компанията Volkswagen реши да възроди един от най-легендарните си модели, познат у нас като VW Microbus. Става дума за нов миниван с ретро форми, обозначен като T2 Camper.
 
Външно автомобилът почти точно копира класиката от 60-те години на миналия век, но иначе е съобразен с всички съвременни мерки за безопасност. Салонът на новия стар кемпер също е много по-практичен и функционален.
 
В задната част на купето са интегрирани екстри като хладилник и мивка, а подобно на къмпинг версията на VW Multivan, таванът на T2 Camper се разгъва на височина и отваря т.нар. спално помещение. Седалките се въртят във всички посоки и са тапицирани с естествена кожа.
 
Още от функционалностите на T2 Camper са интегрирани газови котлони, подвижна кухненска маса и въобще възроденият Microbus има всички атрибути, присъщи на модерните кемпери. По отношение на техническата част обаче има някои изненади.
 
Незнайно защо от ръководството на VW са решили да използват като основен агрегат за T2 Camper леко опостарелия 1.4-литров атмосферен бензинов мотор от Golf V. Той е с мощност само 80 к.с. и докато при Golf се справя с тежестта на купето нелошо, то тук нещата са по-различни.
 
Още нещо странно е, че към този агрегат се монтира четиристепенна (!) механична скоростна кутия. Така комплектовано, новото изпълнение на легендарния Microbus ускорява от 0 до 100 км/ч за, смехотворните по съвременните стандарти 16 секунди.
 
Въпреки всичко това, още от сега T2 Camper предизвиква огромен интерес. Ще се прави в завода на марката в Бразилия, но ще се продава и в САЩ, и в Европа. Продажбите му вече стартираха в Холандия, като цената му варира от 32 425 до 55 995 евро и зависи от оборудването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини