Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 12:31 12 645 12

VW възроди класиката от 60-те

  • volkswagen-
  • microbus
Застаряващите хипита и техните потомци в Европа и САЩ вече имат огромен повод за радост. Компанията Volkswagen реши да възроди един от най-легендарните си модели, познат у нас като VW Microbus. Става дума за нов миниван с ретро форми, обозначен като T2 Camper.
 
Външно автомобилът почти точно копира класиката от 60-те години на миналия век, но иначе е съобразен с всички съвременни мерки за безопасност. Салонът на новия стар кемпер също е много по-практичен и функционален.
 
В задната част на купето са интегрирани екстри като хладилник и мивка, а подобно на къмпинг версията на VW Multivan, таванът на T2 Camper се разгъва на височина и отваря т.нар. спално помещение. Седалките се въртят във всички посоки и са тапицирани с естествена кожа.
 
Още от функционалностите на T2 Camper са интегрирани газови котлони, подвижна кухненска маса и въобще възроденият Microbus има всички атрибути, присъщи на модерните кемпери. По отношение на техническата част обаче има някои изненади.
 
Незнайно защо от ръководството на VW са решили да използват като основен агрегат за T2 Camper леко опостарелия 1.4-литров атмосферен бензинов мотор от Golf V. Той е с мощност само 80 к.с. и докато при Golf се справя с тежестта на купето нелошо, то тук нещата са по-различни.
 
Още нещо странно е, че към този агрегат се монтира четиристепенна (!) механична скоростна кутия. Така комплектовано, новото изпълнение на легендарния Microbus ускорява от 0 до 100 км/ч за, смехотворните по съвременните стандарти 16 секунди.
 
Въпреки всичко това, още от сега T2 Camper предизвиква огромен интерес. Ще се прави в завода на марката в Бразилия, но ще се продава и в САЩ, и в Европа. Продажбите му вече стартираха в Холандия, като цената му варира от 32 425 до 55 995 евро и зависи от оборудването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 къртача

    0 0 Отговор
    nice a !
  • 2 Палатков

    0 0 Отговор
    Ебре курортеееее.....
  • 3 MASTERCARD

    0 1 Отговор
    ami sujalqvam no brazilcite ot krai vreme pravqt takiva stari kemperi ... tova 4e sa promenili nqkoi detaili ne go pravi nov model ... moje bi go pravi facelift ...
  • 4 330и

    0 0 Отговор
    обаче липсва ГАЗОВАТА УРЕДБА .. а?
  • 5 КОКО

    1 0 Отговор
    А ПАРНОТО СИГУРНО Е С ГАЗОВИЯ КОТЛОН.БЛАЗЕ ИМ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ.
  • 6 Георги

    0 0 Отговор
    56000 евро :О.Тея да не са луди бе :О
  • 7 Продавам ракия

    0 0 Отговор
    браво!
  • 8 Стефан

    0 0 Отговор
    За какво ти е на Кемпер мощен мотор ?!
    1. При рязко потегляне ще изпопада цялата посуда или както и да има по масичката и шкафовете.
    2. Возиш деца и жена и не искаш да се подмятат като картофи
    3. Все пак си на почивка... би трябвало да се наслаждаваш на пътуването а не да се дърпаш по светофарите!

    Идеята е страхотна и мисля че ще е голям хит въпреки високата си цена. Да не забравяме колко са скъпи реставрираните Т2-ки!
  • 9 Петко Иванов

    0 0 Отговор
    Никой не говори за гонки по улиците. Става въпрос, че когато тръгнеш с тази недомислица за някоя хубава планинска местност, умираш прав на пътя - няма как да се качиш, няма сила да те изкара до желаната дестинация. А най-лесното е да му бяха сложили един ограничител на скоростта и един мотор с по-голям въртящ момент. Ама все пак пернишките инженери толкова могат .
  • 10 Стефан

    0 1 Отговор
    Не съм привърженик на VW но доколкото знам този двигател се предлага с мощност 75-80-90 кс. Мисля че при всякаква ситуация ще избута този 1100 - 1200 кг бус, да не говорим че преди са се предлагали с въздухарски мотори! :)
  • 11 Калин

    0 0 Отговор
    Не ги разбирам нито Битъла нито това сега според мен имат или ще имат усех.Битала далечно напомня костенурката а и цената му е доста солена а и това сега също с тая цена.....няма шанс да възроди старата слава на модела.
  • 12 325i

    0 0 Отговор
    Петко напълно съм съгласен с теб !