Отидете към основна версия

20 348 16

7 марки, които не правят кросоувъри

  • кросоувъри-
  • автомобили

След като първият за годината автомобилен салон в Детройт отмина и ви разказахме за всичко най-интересно от него, решихме да се "заровим" в една друга тематика. Към днешна дата т.нар. кросоувъри са изключително популярни и почти всички автомобилни производители имат в моделната си гама такива возила. Има и такива компании обаче, които не произвеждат автомобили с повишена проходимост. Сега ще ви покажем седем от тях.

Aston MartinНеотдавна специалистите от Aston Martin показаха една концепция, наподобяваща на кросоувър. Това беше лифтираното 4х4 купе DBX, което към този момент все още не е влязло в серия. Според мнозина това няма да се случи никога, но други твърдят, че марката в крайна сметка ще пусне в бъдеще кросоувър. За сега обаче такъв няма.

BugattiКъм днешна дата Bugatti произвежда един-единствен модел и това е хиперкара Chiron. Родствената марка Bentley съвсем наскоро пусна най-бързият и най-луксозен всъдеход Bentayga, но това возило дори и мъничко не се приближава до ексклузивността на колите Bugatti. Така, че скоро кросоувър Bugatti не се очаква.

ChryslerМоделът 200 е с единия крак в гроба, така че в линейната гама на американската марка има само два автомобила - седанът 300 и миниванът Pacifica. Последният е определян от някои като кросоувър, но самите американци го определят като миниван, а и колата си е точно такава, въпреки, че разполага в някои от версиите си с 4х4 система.

FerrariИталианските потребности към луксозни кросоувъри за сега се свеждат до Maserati Levante и Alfa Romeo Stelvio. Шефът на FCA и Ferrari Серджо Маркионе неведнъж е заявявал, че иска да запази Скудерията "чиста и неопетнена" и поради тази причина марката едва ли скоро ще прибегне до направата на кросоувър.

LotusВ последните години Lotus периодично прави доста дръзки и коварни планове, като идеята е да завладее нови пазарни ниши, но любопитното е, че нито една от тях не включва кросоувър. От компанията не искат и да чуят за подобен вариант, като единствено китайските пазари могат да ги заставят да направят това.

McLarenОще една британска марка, която никога не е произвеждала кросоувъри. И ние сме напълно убедени, че това няма да се случи и в бъдеще. Възгледите на Mclaren по този въпрос са много сходни с тези на Ferrari, а освен това продажбите към днешна дата вървят доста над очакванията. Така, че за какво са им кросоувъри.

SmartМного често се появяват спекулации, че Smart ще тръгне по пътя на Mini и ще пусне нещо по-голямо. На този етап това не се случва и от компанията заявяват, че няма такива планове. Но ако Smart реши да тръгне по този път, то неминуемо ще направи най-малкия кросоувър в света.

А знаете ли, че има още две култови марки (Lamborghini и Rolls-Royce), които нямат, но предвиждат кросоувъри.

LamborghiniПървият кросоувър на Lamborghini е идеологичен наследник на LM002, но всъщност няма нищо общо с него. За задвижването на Urus ще отговаря 4.0 литров V8 с два турбокомпресора, което значи, че ще видим и първият двигател с принудително пълнене в Lamborghini. Urus ще се предлага само със задвижване на четирите колела.

Rolls-RoyceЕдин автомобил се кани да отнеме титлата на Bentey Bentayga за най-луксозен SUV на пазара. Слуховете около модела на англичаните от Rolls-Royce бяха огромно количество, но последните снимки показват напълно готов за пътя автомобил. Моделът е известен под кодовото наименование Cullinan.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини