19 Януари, 2017 10:51 20 347 16

7 марки, които не правят кросоувъри

  • кросоувъри-
  • автомобили
7 марки, които не правят кросоувъри - 1

След като първият за годината автомобилен салон в Детройт отмина и ви разказахме за всичко най-интересно от него, решихме да се "заровим" в една друга тематика. Към днешна дата т.нар. кросоувъри са изключително популярни и почти всички автомобилни производители имат в моделната си гама такива возила. Има и такива компании обаче, които не произвеждат автомобили с повишена проходимост. Сега ще ви покажем седем от тях.

Aston Martin7 марки, които не правят кросоувъри

Неотдавна специалистите от Aston Martin показаха една концепция, наподобяваща на кросоувър. Това беше лифтираното 4х4 купе DBX, което към този момент все още не е влязло в серия. Според мнозина това няма да се случи никога, но други твърдят, че марката в крайна сметка ще пусне в бъдеще кросоувър. За сега обаче такъв няма.

Bugatti7 марки, които не правят кросоувъри

Към днешна дата Bugatti произвежда един-единствен модел и това е хиперкара Chiron. Родствената марка Bentley съвсем наскоро пусна най-бързият и най-луксозен всъдеход Bentayga, но това возило дори и мъничко не се приближава до ексклузивността на колите Bugatti. Така, че скоро кросоувър Bugatti не се очаква.

Chrysler7 марки, които не правят кросоувъри

Моделът 200 е с единия крак в гроба, така че в линейната гама на американската марка има само два автомобила - седанът 300 и миниванът Pacifica. Последният е определян от някои като кросоувър, но самите американци го определят като миниван, а и колата си е точно такава, въпреки, че разполага в някои от версиите си с 4х4 система.

Ferrari7 марки, които не правят кросоувъри

Италианските потребности към луксозни кросоувъри за сега се свеждат до Maserati Levante и Alfa Romeo Stelvio. Шефът на FCA и Ferrari Серджо Маркионе неведнъж е заявявал, че иска да запази Скудерията "чиста и неопетнена" и поради тази причина марката едва ли скоро ще прибегне до направата на кросоувър.

Lotus7 марки, които не правят кросоувъри

В последните години Lotus периодично прави доста дръзки и коварни планове, като идеята е да завладее нови пазарни ниши, но любопитното е, че нито една от тях не включва кросоувър. От компанията не искат и да чуят за подобен вариант, като единствено китайските пазари могат да ги заставят да направят това.

McLaren7 марки, които не правят кросоувъри

Още една британска марка, която никога не е произвеждала кросоувъри. И ние сме напълно убедени, че това няма да се случи и в бъдеще. Възгледите на Mclaren по този въпрос са много сходни с тези на Ferrari, а освен това продажбите към днешна дата вървят доста над очакванията. Така, че за какво са им кросоувъри.

Smart7 марки, които не правят кросоувъри

Много често се появяват спекулации, че Smart ще тръгне по пътя на Mini и ще пусне нещо по-голямо. На този етап това не се случва и от компанията заявяват, че няма такива планове. Но ако Smart реши да тръгне по този път, то неминуемо ще направи най-малкия кросоувър в света.

А знаете ли, че има още две култови марки (Lamborghini и Rolls-Royce), които нямат, но предвиждат кросоувъри.

Lamborghini7 марки, които не правят кросоувъри

Първият кросоувър на Lamborghini е идеологичен наследник на LM002, но всъщност няма нищо общо с него. За задвижването на Urus ще отговаря 4.0 литров V8 с два турбокомпресора, което значи, че ще видим и първият двигател с принудително пълнене в Lamborghini. Urus ще се предлага само със задвижване на четирите колела.

Rolls-Royce7 марки, които не правят кросоувъри

Един автомобил се кани да отнеме титлата на Bentey Bentayga за най-луксозен SUV на пазара. Слуховете около модела на англичаните от Rolls-Royce бяха огромно количество, но последните снимки показват напълно готов за пътя автомобил. Моделът е известен под кодовото наименование Cullinan.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    13 5 Отговор
    И тези ще започнат да правят, напоследък са толкова модни, че който не прави яко губи пазар.

    Коментиран от #12

  • 2 112

    25 8 Отговор
    Rolls-Royce SUV изглежда абсурдно смешно.
  • 3 bmw

    16 15 Отговор
    BMW SUSHtO - X5 X6 sa barutnici ne krosoveri
  • 4 гощо

    19 3 Отговор
    Паркетни возила!
  • 5 Fena

    39 4 Отговор
    Smart не правели кросоувъри, ами те и автомобили не правят!
  • 6 ttt

    11 8 Отговор
    Видях SUVа на Бентли на живо. Хич не ми хареса. Много обикновен изгкежда отвън. Никаква класа.
  • 7 НБК

    10 5 Отговор
    Най Луксозните марки нямат избор, защото много от новозабогателите купувачи живеят в държави с пътища по-лоши дори и от българските, а там само SUV може да се кара бързо.
  • 8 ПолскотоФиатче

    12 8 Отговор
    Тия Кросоувъри, SUV-ве, джипарки по мое скромно мнение в болшинството си са за комплексари, хора с пари които не знаят в какво по смислено да ги сложат и за такива, дето си мислят, че с тях ще победят тежката пътна обстановка по родните пътища.
  • 9 До автора

    26 0 Отговор
    До автора

    Написали сте - "Моделът 200 е с единия крак в гроба"

    ????? Недоумявам защо сте написало това ??????

    Крайслер 200 е сред най-купувания модел в Америка, а новия модел излезна преди 4 години с фейслифт от 2015

    Крайслер Пасифика е Ван. Дори преди 3 дни спечели приза
    Ван на 2017

    Между другото Крайслер произвеждат кросоувъри - казват се JEEP Renegade , Jeep Compas и Jeep Patriot

    Коментиран от #15

  • 10 гост

    7 1 Отговор
    Че те и алфа ромео и ланча никога не са имали джипове тях що ги няма в класацията ?
  • 11 Доган Борисов Пеевски

    7 0 Отговор
    Е как първият кросоувър на Lamborghini е идеологичен наследник на LM002 - значи е вторият!

    Коментиран от #14

  • 12 мммдааа

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    пазарите на тези , коиото НЕправят нямат нищо общо с пазарите на тези, които правят...колко общо имат например субару и ферари
  • 13 митко

    7 0 Отговор
    Имате грешка с ламборджини! Имаше " джип"
    ламборджини м/у 70-80 г. Непомня модела, спрен е от производство за слаби продажби.
  • 14 Мартин

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Доган Борисов Пеевски":

    Първият кросоувър, а не първият джип - има огромна разлика. А що се отнася до това дали са имали - имали са, но сега не правят. Четете по-внимателно статията преди да се излагате с коментарите си
  • 15 Ицката

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "До автора":

    Защото е точно така, както и всичко друго написано в статията. Недей да подвеждаш аудиторията с глупостите, които пишеш
  • 16 ХоХо

    2 2 Отговор
    Че данеби koenigsegg да прави? ами Lycan? или може би Develsixteen ? ох да не забравяме sаleen? толко много има дет неправят,че незнам защо само тези марки са тук?