Отидете към основна версия

55 017 47

10 BMW-та, за които не сте чували

  • bmw

За почти 90 години баварският автомобилен производител е пуснал на пазарите немалко интересни автомобили. Много от тях са се превърнали в култови возила, но има и такива, за които не са чували дори и отявлените BMW фенове. Сега ще ви покажем десет от тях.

BMW HurricaneТова елегантно купе се нарича BMW Hurrican и се появява на бял свят през далечната 1967 година. То е дело на група студенти и е направено на базата на серийното BMW 1800ti. Автомобилът е оборудван с двулитров мотор с мощност 120 коня.

BMW 2000 ti CoupéИдеята на тази версия е да бъде направена по-стилна визия на BMW 2000 ti. Купето се появява през 1968 година и е направено от италианското ателие Frua. Впоследствие му се монтира и трилитров V8 двигател с мощност 180 конски сили.

BMW 2800 SpicupСтилистите на Bertone превръщат BMW 2800 CS в силно необичаен кабриолет, като това се случва през 1969 година. Още по-любопитното около концепцията BMW 2800 Spicup, че за нея се намира купувач, който си я кара ежедневно.

BMW 1602 Electro-AntriebПървото електрическо BMW се появява още през 1972 година и е направено специално за Олимпийските игри в Мюнхен. Интересното е, че колата може да изминава с един заряд 60 км и достига максимална скорост от 100 км/ч.

BMW TurboКонцептуалният суперкар BMW Turbo също е създаден за Олимпиадата в Мюнхен, но за да изглежда така, голяма заслуга имат и специалистите от Lamborghini. Впоследствие тази кола еволюира в легендарното купе BMW M1.

BMW 528i GT CoupéТова е още едно творение на каросерийното ателие Frua, този път на базата на петата серия на BMW. Дизайнерите удължават каросерията, но тя е само с две врати. Така я превръщат в нещо, което наподобява на днешния тип фастбек.

BMW Karmann Asso Di QuadriХечбекът Asso Di Quadri е дело на легендата в автомобилния дизайн Джорджето Джуджаро и се появява на бял свят 15 години преди BMW 3er Compact. Автомобилът е бил предвиден като сериен, но е спрян заради финансови проблеми и впоследствие се превръща във VW Scirocco.

BMW E30 M3 PickupТози пикап на базата на M3 е създаден през 1986 година с една-единствена цел. А тя е била да може бързо да доставя резервни части на територията на завода. Никога не е мислено за серийна версия на бързия пикап.

BMW Ur-RoadsterКабриолетът BMW Ur-Roadster се появява на бял свят през 1990 година и на практика се явява един от първите прототипи на серийното BMW Z3. За щастие серийната версия е значително по-елегантна и стилна.

BMW Nazca C2Концепткарът BMW Nazca е определян като едно от най-добрите творения на Джорджето Джуджаро и ItalDesign. Обтекаемото BMW даже е било предвидено за серийно производство, но по-късно е решено да се обърне внимание на McLaren F1.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини