Last news in Fakti

26 Януари, 2017 10:59 54 959 47

10 BMW-та, за които не сте чували

  • bmw
10 BMW-та, за които не сте чували - 1

За почти 90 години баварският автомобилен производител е пуснал на пазарите немалко интересни автомобили. Много от тях са се превърнали в култови возила, но има и такива, за които не са чували дори и отявлените BMW фенове. Сега ще ви покажем десет от тях.

BMW Hurricane10 BMW-та, за които не сте чували

Това елегантно купе се нарича BMW Hurrican и се появява на бял свят през далечната 1967 година. То е дело на група студенти и е направено на базата на серийното BMW 1800ti. Автомобилът е оборудван с двулитров мотор с мощност 120 коня.

BMW 2000 ti Coupé10 BMW-та, за които не сте чували

Идеята на тази версия е да бъде направена по-стилна визия на BMW 2000 ti. Купето се появява през 1968 година и е направено от италианското ателие Frua. Впоследствие му се монтира и трилитров V8 двигател с мощност 180 конски сили.

BMW 2800 Spicup10 BMW-та, за които не сте чували

Стилистите на Bertone превръщат BMW 2800 CS в силно необичаен кабриолет, като това се случва през 1969 година. Още по-любопитното около концепцията BMW 2800 Spicup, че за нея се намира купувач, който си я кара ежедневно.

BMW 1602 Electro-Antrieb10 BMW-та, за които не сте чували

Първото електрическо BMW се появява още през 1972 година и е направено специално за Олимпийските игри в Мюнхен. Интересното е, че колата може да изминава с един заряд 60 км и достига максимална скорост от 100 км/ч.

BMW Turbo10 BMW-та, за които не сте чували

Концептуалният суперкар BMW Turbo също е създаден за Олимпиадата в Мюнхен, но за да изглежда така, голяма заслуга имат и специалистите от Lamborghini. Впоследствие тази кола еволюира в легендарното купе BMW M1.

BMW 528i GT Coupé10 BMW-та, за които не сте чували

Това е още едно творение на каросерийното ателие Frua, този път на базата на петата серия на BMW. Дизайнерите удължават каросерията, но тя е само с две врати. Така я превръщат в нещо, което наподобява на днешния тип фастбек.

BMW Karmann Asso Di Quadri10 BMW-та, за които не сте чували

Хечбекът Asso Di Quadri е дело на легендата в автомобилния дизайн Джорджето Джуджаро и се появява на бял свят 15 години преди BMW 3er Compact. Автомобилът е бил предвиден като сериен, но е спрян заради финансови проблеми и впоследствие се превръща във VW Scirocco.

BMW E30 M3 Pickup10 BMW-та, за които не сте чували

Този пикап на базата на M3 е създаден през 1986 година с една-единствена цел. А тя е била да може бързо да доставя резервни части на територията на завода. Никога не е мислено за серийна версия на бързия пикап.

BMW Ur-Roadster10 BMW-та, за които не сте чували

Кабриолетът BMW Ur-Roadster се появява на бял свят през 1990 година и на практика се явява един от първите прототипи на серийното BMW Z3. За щастие серийната версия е значително по-елегантна и стилна.

BMW Nazca C210 BMW-та, за които не сте чували

Концепткарът BMW Nazca е определян като едно от най-добрите творения на Джорджето Джуджаро и ItalDesign. Обтекаемото BMW даже е било предвидено за серийно производство, но по-късно е решено да се обърне внимание на McLaren F1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    24 37 Отговор
    Удивително! Всичките са по-красиви от серийните BMW-та

    Коментиран от #36

  • 2 Гоуст

    29 7 Отговор
    Добри са освен Ur-Roadster-a, който е уникално грозен.
  • 3 Гост

    52 46 Отговор
    Уникални Клозети еволюирали до Тоалетни.
  • 4 стария

    12 23 Отговор
    BMW 528 GT е най грозния автомобил който някога съм виждал.
  • 5 YAMAHA

    19 22 Отговор
    Грозотиииии
  • 6 БМВ

    7 17 Отговор
    До автора ти откаде знаеш кой за какво е чувал, май ти не си ги чувал
  • 7 БМВ

    24 10 Отговор
    Е30 Пикапът е супер як!Бих го купил!
  • 8 Пушек

    11 21 Отговор
    И бутат масло

    Коментиран от #9

  • 9 BMW

    19 10 Отговор

    До коментар #8 от "Пушек":

    В какъв смисъл бутат масло?От кое село си?

    Коментиран от #26

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 YAMAHA

    5 4 Отговор
    Xaxaxa
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    21 6 Отговор
    Ей много прости хора има тук поне като не знаете какво да кажете по добре замълчете ,ще изглеждате по интелигентно
  • 14 малеййй

    19 13 Отговор
    Тия модели дето са правени от италианци си личат , но явно идиотите от БМВ не са могли да преглътнат гордостта си и да ги пуснат серийно.Другите са си направо за боклука , а с предпоследното направо убиват коня с лопатата!

    Коментиран от #17

  • 15 джими

    12 4 Отговор
    това BMW Turbo май го имаше едно време на картинка от дъвки Turbo. Само аз ли съм с усещането, че тая статия не се публикува за пръв път?
  • 16 раптор

    12 9 Отговор
    BMW Karmann Asso Di Quadri някой знае ли дали е вярно, че се превърнало в Сироко? Защото аз не намирам подобна информация. По-скоро, БМВто е било вдъхновено от сирокото. Иначе всички са ужасно грозни, освен Турбото и Назка Ц2.
  • 17 ффффф

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "малеййй":

    Само комплекси избивате тук , като не можете на друго място , идиоти пък били и др подобни , идиота е този анонимния пред компа, дето нищо не може а само пише ли пише, и както казват умира като кон без история! ХЕЙТЪРИ
  • 18 М пауър

    6 1 Отговор
    Пикапа е страхотен
  • 19 Ники

    10 2 Отговор
    В Монтана и околието има подобни още 1000 модела
  • 20 ИМАХ БМВ

    12 31 Отговор
    поредния боклук на бмв,имам приятел който продава и обслужват се нови ,питах го да си взема едно ново ,човека ми вика не се занимавай с глупости големи масларници били течът и горели като лейки масло,много горели абе чудо било.тия където ги купуват от нови акъл били нямали ,и какво да правя купих си една нова хонда и са родих то извънземна работа,ония дребните много напред били,ем какво да направя си карам хондата.живи и здрави.

    Коментиран от #21, #22, #27, #29, #41, #42

  • 21 гост

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    По голяма простотия не бях чувал.
  • 22 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    По голяма простотия не бях чувал.
  • 23 Гост1

    19 4 Отговор
    И тая цялата паплач нагоре после иде на избори - избере една камара тикви, а нормалните хора хванат та идат до летището. Матриала...
  • 24 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    16 15 Отговор
    Има само две марки коли , и всичките ги знаем кои са. Всичко останало е компромис.
  • 25 Иван

    15 1 Отговор
    Бмв са уникално здрави от старите модели .Лично имах 320 е30 на газ обръщаше оборотомера безброй пъти .Веднъж строши виско перката сряза маркуч на радиатора същевременно прегря .Оправих я за 5 Мин и доста време изкара до продажбата .Двигателя е желязо а за разход на масло нищо ,сабираше 4 литра невероятно!!!.След бмв само Субару модели карам ,но все още съм фен на бмв
  • 26 Гост читател

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "BMW":

    Много добре разбираш , не ми се прави на голем аристократ. Ти сигурно си роден във Версай със златна лъжичка в уста? Като гледам ,само италианци правят дизайна на тия БМВ-та, пък БМВ -вистите бълват змии и гущери срещу италианските коли.

    Коментиран от #43

  • 27 Гост читател

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    Да, и като се събуди -гледаш си спал на мокри вестници. Брато , не сме в 3-ти клас.
  • 28 Георги

    13 2 Отговор
    Италиански дизайн с немско качество щяло да бъде попадение за бмв но само алфите ии фиатите са се възползвали от тези дизайни
    ии фолцваген 4 от 10 автомобила са алфа-фиат дизайн---- (BMW 2000 ti Coupé---Fiat dino coupe)---(BMW 2800 Spicup--ALFA ROMEO MONTEREAL)-----(BMW 528i GT Coupé---ALFA ROMEO ALFETTA GTV) ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ ,НЯМА НУЖДА ДА ЧУВАМ НЕЩА ОТ СОРТА ДА СРАВНЯВАШ ТИЯ ИТАЛИАНСКИ КУРНИЦИ С БМВ НЕ ТЕ Е СРАМ
  • 29 BMW

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    Та тая хонда гори масло повече от всичко останало.
  • 30 Don Peyote

    6 2 Отговор
    Интересни са, а някои са и доста хубави....Голям хейт, голямо нещо.... само да ви дадат статия с бмв и се почва.... 3ти японски автомобил карам и не ми пречи да харесвам бмв или мерцедес.... а колкото до горене на масло, да те японците не горят, ама хич.... Субаруто ми Форестър даже учудващо малко ми гори, хем е турбо в сравнение с маздата и хондата.....

    Коментиран от #31

  • 31 БМВ

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Don Peyote":

    Забелязвам ,че доста често качват какви ли не тъпи статии и измежду тях има и по 1-2 интересни но наблябат на присъствието на БМВ в заглавието има някаква конспирация тук ама каква е точно...

    Коментиран от #33

  • 32 Night Rider

    5 8 Отговор
    Най-хубавите беенвета - несъществуващите!

    Коментиран от #47

  • 33 Don Peyote

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "БМВ":

    няма конспирация..... просто бмв по ред причини е колкото обичана, толкова и мразена марка.... и като има статия с бмв и преглежданията и коментарите са много..... което е добре за сайта, все пак колкото по четено, толкова повече пари от реклами.... колкото по- провокиращо, толкова по-добре...
  • 34 007

    9 2 Отговор
    За мен, BMW е супер марка, но лукса на Mercedes е невероятен. Според мен е до вкус. Много от показаните модели са със спорен дизайн, но и интересно да се видят. Проблемът с марката е, по-скоро манталитетът на шофьорите, фенове на BMW - нещо като диагноза е - агресивни, остри, нахакани и нагли джигити в повечето случаи.

    Коментиран от #35

  • 35 onq s konq

    3 10 Отговор

    До коментар #34 от "007":

    И кво значи джигит според тебе?Да караш бързо в лявятя лента ли?Гледам ги преди да падне снега по магито "Хемус"/аз по сняг не карам/ отбор всякакви ,наредени в стил "керван" в лявата лента и "перат" със 160,и няма разминаване.Дясната-тия дето пестят гориво-със 110-120.Тъъъй ли?Я вземете тия 200 от мене по аварийната че няма никой...даже "десняците" явно ме виждаха в огледалото и взеха да се дарпат налява да ми правят път.Е,след 2-3 км видях и водача на "леваците" -Мерцедес комби а пред него-естествено празно!
  • 36 comment

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Калоян":

    На този свят всичко е по-красиво от серийните BMW..., а вероятно и на оня свят също. ;)

    Коментиран от #38

  • 37 FML

    1 2 Отговор
    Така.....сега всички коментиращи се хванете за ръка и заедно скочете от 10.......20-тия етаж (че някои паразити ще умрат по-трудно). Спестете ни вашите мъки и дайте път на (Дай Боже) по-интелигентно поколение.
  • 38 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    6 8 Отговор

    До коментар #36 от "comment":

    Хейтъри разберете няма по красива кола от ново БМВ или Мерцедес. Не сте имали и не знаете какво е. Имам такива на 4-5 години и удоволствието и подчертавам от двете е УНИКАЛНО. Продължавайте да сънувате за хонди , алфи , пежа ,рена и др. подобни недоразумения,че са добри , сигурно са добри когато са чисто нови и за много кратко време! Мечтите са безплатни , поне това може да правите.
  • 39 Nazca

    4 0 Отговор
    1991 Nazca C2 е уникален автомобил със страхотна форма, леко наподобяваща Ферари F50, но доста по-качествена откъм изработка и материал според мен:) В някои сайтове наскоро гледах C2 на цена от около 3 милиона долара и сигурно ще продължи да нараства
  • 40 Терцел

    3 4 Отговор
    Карам 31годишен терцел.Мога да си купя и БМВ и Мерцедес не че не ги харесвам.Монтьори ми се подиграват че Терцел 4WD е сбъркан на чертожната дамска, не можело да се направи такава здрава кола.Евала на Субару.
  • 41 вес

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    Какъвто собственика - такава и колата
    Има непретенциозни мъже с непретенциозни коли. Има мърляви мъже с мърляви коли. Има евтини мъже с евтини коли. В крайна сметка, какъвто собственика - такава и колата. От друга страна съвършено малко жени, искрено харесват мърляви и евтини мъже, но пък често се примиряват с непретенциозни
  • 42 мани мани

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "ИМАХ БМВ":

    Българите са много изгнила нация, нещо на което само калника не могат да произведат не е достойно за тях
  • 43 ЧетиМеждуРедовете

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост читател":

    Едно е да правиш кола от-до, друго е да правиш дизайн на кола!
  • 44 От грозни по грозни.

    1 1 Отговор
    Като всички беемвета!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 юрист

    1 0 Отговор
    Удивен съм,че и немските автомобили са рожба на италианските дизайнери.
    Бертоне,Джужаро,Чочоне и т.н.
    Браво.
  • 47 Само минавам

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Night Rider":

    Май ти трябва букварче 😁