Отидете към основна версия

11 585 23

400 коня за наточеното Audi RS3 Sportback

  • audi-
  • rs3-
  • sportback

Германците от Audi представиха обновената версия на своя наточен хечбек RS3 Sportback, който вече разполага с мощност от 400 конски сили. Публичният дебют на този автомобил ще се състои през март в Женева.

Обновеното Audi RS3 Sportback разполага с нов 2.5-литров петцилиндров двигател, снабден с турбокомпресор. Този агрегат е заимстван от новото Audi TT RS, но тук са модернизирани някои от компонентите.Доработени са цилиндровият блок и картерът, монтирани са нови турбокомпресор и интеркулер, а така също и комбинирана система за впръскване на гориво - в колектора и директно в цилиндрите.

В резултат на всички тези промени двигателят е станал по-мощен с 33 конски сили и по-лек с 26 килограма. Максималният му въртящ момент е 480 Нм и е достъпен в диапазона 1 700 - 5 850 об/мин.Агрегатът работи съвместно със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, а моментът се предава на четирите колела през трансмисията и през многодискова муфа на задната ос.

От 0 до 100 км/ч Audi RS3 Sportback ускорява за 4.1 секунди - постижение, което е с 0.2 секунди по-добро от това на досегашното поколение. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.В допълнителното оборудване влизат много екстри, като една от тях, която ще е особено интересна за уличните състезатели, е нов ограничител на скоростта. С него максималната скорост става 280 км/ч.

Диодни фарове, спортни кожени кресла и мултимедия с Google Earth и Google Street View са още част от опциите. Адаптивно окачване също е предвидено, но и то е част от допълнителното оборудване на колата.Опция са и доста по-ефективните карбон-керамични спирачни механизми, които са с 310-милиметрови предни дискове. Картинката се завършва от уникалната 705-ватова аудио система Bang & Olufsen.

Поръчки за колата започват да се приемат от април, а в дилърските центрове колата ще е налична от средата на лятото. Петвратата версия ще струва 54 600 евро, а седанът ще се продава за 55 900 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини