Отидете към основна версия

23 977 61

Toyota пусна евтин офроудър

  • toyota-
  • land cruiser

 

С всяка следваща генерация знаменития Land Cruiser на Toyota става все по-рафиниран. За съжаление тази участ сполетя всички съвременни всъдеходи от т.нар тежща артилерия. Те все повече стават SUV-ориентирани.
 
Toyota обаче не забравя за корените на легендарния Land Cruiser и продължава да пуска автомобили, предназначени основно за тежки терени и пресечена местност. Най-актуалната такава версия към днешна дата е Land Cruiser GX.
 
Лошото за феновете на подобни автомобили у нас, а и в Европа, е, че въпросната евтина офроуд версия е предназначена само за австралийския пазар. GX е оборудван с "шнорхел" за газене в дълбоки води и още доста интересни опции за пресечена местност.
За тези, които искат да товарят сериозно Land Cruiser-а, е направена двойна врата на багажника. Джантите може да не изглеждат по-семпли, но са значително по-здрави. Те са стоманени, 17-цолови и са усилени. Подсилено е и задното окачване.
 
Отдолу възлите и агрегатите са надеждно прикрити от допълнителна заводска защита, а салонът е тапициран с винил. Оборудването може да се нарече спартанско, но в салона има всичко необходимо за офроуд.
 
Двигателят е V8 дизел с работен обем 4.5 литра и мощност 265 к.с. Максималният му въртящ момент е 650 Нм, а скоростната кутия е шестстепенен автоматик. с понижаващи предавки, раздатка и централен диференциал с повишено триене.
 
Истинският всъдеход GX има и допълнителен резервоар за гориво. Към стандартния с обем 93 литра е добавен втори, побиращ 45 литра нафта. Целта на това нововъведение с Land Cruiser GX да могат да се правят сериозни преходи в места без асфалт и бензиностанции.
 
От Toyota позиционират Land Cruiser GX като превозно средство предимно за пресечени местности. Поради тази причина и цената е по-ниска. Land Cruiser GX струва $78 000, а стандартният нов всъдеход на японците се продава за $88 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини