Отидете към основна версия

7 330 13

Запознайте се с новото CUV на VW

  • volkswagen-
  • i.d. crozz

Volkswagen разработва нова гама от електромобили на основата на прогресивна технологична концепция и с дизайн в авангарден стил. Стартът на серийното производство ще бъде даден през 2020 година, а сега от Volkswagen показаха първия прототип.

Със световната премиера на концептуалната студия в рамките на международното автомобилно изложение Auto Shanghai 2017 (19-29 април), германският автомобилостроител хвърля светлина върху своята нова фамилия от автомобили с електрическо задвижване.

Моделът I.D. CROZZ е първият електрозадвижван CUV модел (Crossover Utility Vehicle) на Volkswagen, обединяващ в едно чертите и качествата на спортните купета с четири врати с тези на SUV-моделите (Sports Utility Vehicle). Ето и 10 от ключовите характеристики на I.D. CROZZ.

1. SUV и спортно купе: I.D. CROZZ е CUV модел (Crossover Utility Vehicle), предлагащ функционалността на SUV и динамиката на спортно купе.
2. Следващият от триото: I.D. CROZZ е основен елемент на новата фамилия от модели I.D., използваща модулната конструктивна архитектура с електрозадвижване MEB (Modulare Elektrifizierungsbaukasten).
3. ДНК на електрическата мобилност: авангардната външност на модела I.D. CROZZ отразява новоразработената стилистична ДНК на електрическата мобилност.
4. Автономен пробег като на бензинов модел: I.D. CROZZ разполага с мощност от 225 кВт, развива максимална скорост от 180 км/ч и се нуждае от зарядна станция едва на всеки 500 километра пробег (според нормата NEDC).
5. Зареждане за 30 минути: акумулаторната батерия на I.D. CROZZ може да бъде заредена до 80% в рамките на едва 30 минути (с променлив заряден ток със 150 кВт).
6. Open Space: I.D. CROZZ предлага вътрешно пространство, сравнимо с това при новия Tiguan L (за пазара в Китай), познат като Tiguan Allspace в Европа.
7. Цифровизирано управление: арматурно табло с head-up дисплей с допълнена реалност AR (Augmented Reality), контролни прибори с Active Info Display, инфотейнмънт таблет и прибори за управление на функциите в облицовките на вратите.
8. Напълно автоматизиран режим на движение: в режим I.D. Pilot, студията I.D. CROZZ се движи автономно. Воланът се измества напред и потъва в арматурното табло.
9. Система CleanAir: независимо от качеството на въздуха навън, новата вентилационна система гарантира върхово качество на атмосферата в купето на концептуалния модел.
10. Светлинна щора: за първи път става възможно активирането на светлинен панел с разсеяна светлина в тавана с помощта на жестово управление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини