Отидете към основна версия

59 031 43

Най-скъпата кола в mobile.bg

  • mobile.bg-
  • ferrari-
  • ff
Автомобилът се предлага от автокъща "Софавто" на цена 775 200 лв с ДДС

 

Една интересна обява, публикувана в сайт №1 за автомобили, ни направи силно впечатление и решихме да акцентираме на нея. Става въпрос за най-новият модел на Скудерията Ferrari FF, който вече се предлага и в нашата страна.
 
По стечение на обстоятелствата това е и най-скъпият автомобил в картотеката на mobile.bg. Освен с цената си, автомобилът е интересен и с това, че е първото серийно Ferrari с предаване на въртящия момент и към четирите колела.
 
До този момент компанията не е произвеждала сериен модел с двойно задвижване. Всички досегашни автомобили на Скудерията са със задно предаване. Автомобилът е тип хечбек, макар че някои го определят като shooting brake.
 
В салона има четири пълноразмерни кресла, а моделният индекс FF идва от съкращението Ferrari Four. Двигателят е V-образен дванайсетцилиндров и развива мощност от 660 к.с. Работи съвместно със седемстепенна роботизирана трансмисия. 
Благодарение на новата електронна система за разпределение на въртящия момент към четирите колела ускорението на FF от 0 до 100 км/ч е 3.7 секунди, а максималната скорост достига 335 км/ч. Средният разход на гориво на автомобила е 15.5 литра на 100 километра пробег.
 
Резервоарът му побира 91 литра, а обемът на багажника е 450 литра. Габаритите на Ferrari FF са дължина 4 907 мм, широчина 1 953 мм и височина 1 379 мм. Муждоусието е 2 990 мм.
 
Автомобилът се предлага от автокъща "Софавто", а цената му е 775 200 лв с ДДС. На практика е чисто нов, с реален пробег от само 15 километра. Ferrari-то е тъмно син металик и в оборудването му са включени всички екстри за модела.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини