Отидете към основна версия

10 457 24

Две нови BMW-та от AC Schnitzer

  • bmw-
  • ac schnitzer

 

В немския град Есен се провежда едно от най-силните изложения за тунинг на автомобили. По традиция и тази година немското ателие AC Schnitzer ще е една от перлите на салона. Известното тунинг студио, специализирано в доработка на автомобили с марка BMW, представя своето виждане по въпроса за новите първа и шеста серия на баварците.
 
За 6er специалистите от Schnitzer са разработили пакет, който носи името ASC 5.0i. Той е предназначен конкретно за купе версията на шестицата. След доработка на двигателя мощността на турбоосмака с обем 4.4 литра е повишена от 407 до 540 к.с., като са оптимизирани и всмукателната и изпускателната системи.
 
Основно е препрограмиран и електронният блок на автомобила, като резултатът от тези действия е осезаем. Тунинг изпълнението с пакет ASC 5.0i ускорява до сто от място за 4.3 секунди, което е повече с 0.7 секунди от стандартното BMW 6er.
 
Освен тези доработки е увеличена производителността на турботкомпресора. От AC Schnitzer монтират също доста по-твърдо спортно окачване и усилени спирачки с осембутални апарати отпред. Екстрериорната визия е подсилена от доста хром, леко раздути калници, допълнителен спойлер и дифузьор отзад.
 
Външната картина завършват ефектните 21-цолови лети джанти. Доработките в салона са по-скромни. Те се ограничават до спортен волан и множество детайли, изработени от полиран алуминий. С последните са покрити педалите и части от арматурното табло.

Втората програма, която тунинг майсторите от AC Schnitzer предлагат, засяга новата баварска "единичка", носеща заводски индекс F20 и по-конкретно дизеловите модификации. Основните доработки са свързани с препрограмиране на електрониката.

 
Така версиите 118d и 120d увеличават мощността си от 143 до 171 и от 184 до 210 к.с. съответно. Инженерите не са сметнали за необходимо да усилят спирачната система. Окачването обаче е преработено, като сега то е по-твърдо, а клиренсът е занижен.
 
Метаморфозите във външния вид на "единичката" се заключават в леко видоизменени предна и задна брони, допълнителен спойлер на петата врата и 18- и 19-цолови джанти с различен дизайн. В салона промените са аналогични с тези от доработената шеста серия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW представи XM покрит изцяло във велур

    В резултат на сътрудничеството на BMW с Наоми Кембъл бе създаден интересен автомобилен проект. Mystique Allure XM, представен на уважавания филмов фес ...
    вчера в 10:58 ч.
    836
    6
  • BMW подготвя феновете за дебюта на M5 (ВИДЕО)

    В най-новия тийзър по повод премиерата на новото M5, сред множеството маскирани прототипи, се вижда дизайнерска скица, която се отърсва от маскировкат ...
    14.05.2024
    944
    1
  • BMW подготвя новия iX за премиера

    В края на 2024 г. BMW се готви да представи фейслифт на своя SUV iX. Кадри на Auto Express, предлагат поглед към предстоящите актуализации: докато рад ...
    13.05.2024
    906
    0
  • Продава се фалшивото BMW на рок звезда

    Във Великобритания Ionic Auctioneers изложи реплика на известното BMW 3.0 CSL от 1973 година. Въпреки че не е автентична, колата се очаква да достигне ...
    13.05.2024
    1 491
    3
  • BMW представи M4 CS

    След като преди няколко месеца BMW представи фейслифта на M4, сега дойде време да видим и наточената версия с означение CS, която допълва настоящата г ...
    08.05.2024
    1 404
    1