Отидете към основна версия

6 197 20

Мъск празнува: Tesla задмина и GM

  • tesla-
  • ford-
  • gm-
  • продажби-
  • акции

След като бяха изнесени данни за рекордните продажби на автомобилите с марка Tesla през първото тримесечие на 2017 година, сега компанията продължава да чупи рекорди, както с продажби, така и с поскъпване на акции. След като миналия месец, по последния показател Tesla задмина Ford, сега успя да изпревари и GM.

Резултатите за продажбите на автомобили през първата четвърт на 2017-а година доведоха до драстично поскъпване на акциите на компанията Tesla. В началото на април автомобилната фирма на Илон Мъск бе оценена $48 млрд., а през тази седмица стойността и се покачи до $53 млрд.

Така Tesla задмина американските гиганти в автомобилната индустрия General Motors и Ford, които са оценени на $49.8 и $45 млрд., съответно. Интересно е да се отбележи, че в момента Tesla все още не е на печалба, но поскъпването на акциите на компанията показва нейният потенциал в бъдеще.

В първата четвърт на годината са продадени 25 000 електромобила, което е ръст спрямо аналогичния период от миналата година с цели 69%. На практика почти половината (11 550) автомобили са от по-скъпата Tesla Model X, а трябва да се има предвид, че все още на пазара не се е появил бюджетният Model 3.

За всички нови модели Илон Мъск предвижда интегриране на автономни системи от второ ниво, а освен всичко това компанията се подготвя да разшири моделната си гама с Model Y. Сега, след като задмина Ford и GM, Tesla се прицелва японските марки. Първата фирма, която може да изпревари по стойност е Honda, която към момента е оценена на $53.4 млрд.

Експерти отбелязват обаче, че въпреки значителното поскъпване на акциите на компанията, тя все още не може да се мери с Ford и GM, защото и в маркетингов, и в технологичен план Tesla все още допуска доста грешки и марки като Ford все още са много напред в някои важни за автомобилостроенето области.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Tesla става S3XY с Model Y

    Илон Мъск нямаше късмет с името на третия модел на Tesla. То трябваше да бъде променено в последния момент от E на 3 заради Ford и така осуети планове ...
    05.05.2017
    6 105
    5
  • Tesla отзовава над 50 хил. коли

    53 000 електромобила от моделите S и X ще трябва да посетят сервизните центрове на Tesla Motors заради възможен проблем с ръчната спирачка, съобщават ...
    21.04.2017
    14 024
    10
  • Tesla Motors вече струва повече от Ford

    Tesla задмина Ford по пазарна капитализация, съобщава The Wall Street Journal. Акциите на калифорнийския производител на електромобили са поскъпнали с ...
    05.04.2017
    5 121
    8
  • Tesla започва годината с рекордни продажби

    Ръст от 70% бележат продажбите на Tesla Motors през първото тримесечие на 2017-а. Калифорнийският производител на електромобили е успял да привлече 25 ...
    03.04.2017
    5 321
    4