Last news in Fakti

5 Април, 2017 07:15 5 119 8

Tesla Motors вече струва повече от Ford

  • tesla-
  • ford-
  • пазарна капитализация

Tesla задмина Ford по пазарна капитализация, съобщава The Wall Street Journal. Акциите на калифорнийския производител на електромобили са поскъпнали с над 7%, след като бяха изнесени данни за рекордните продажби през първото тримесечие на 2017 г., с което пазарната стойност на компанията е достигнала $48.7 млрд. срещу $45.6 млрд. за Ford.

Изпреварвайки Ford, чиито ценни книжа постоянно поевтиняват през последните години, Tesla се нарежда на второ място сред американските автомобилни концерни. На първо е General Motors, чиято пазарна капитализация се изчислява на $51.2 млрд.

Преди дни стана ясно, че през първите три месеца на годината Tesla е продала рекордните 25 000 електромобила. Това е с цели 69% повече от първото тримесечие на 2016-а, а дори не включва 4 650 коли, които към края на март са били в процес на доставка до крайните клиенти.

Миналата година компанията на Илон Мъск е продала около 76 000 електромобила. За сравнение рекапитулацията на Ford за 2016-а е около 6.7 млн. коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драго

    5 5 Отговор
    Струва на хартия.Хвърчащи пари.А колко струва ВАЗ?Нищо

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Драго":

    630 милиона долара през 2014 когато са били на загуба...
  • 3 кроко

    8 6 Отговор
    Много хубава снимка с Форда Модел Т. Както казва Джей Лено за Тойота Приус, един ден и Теслата С ще е емблематична класика като Форд Модел Т.
  • 4 Гост

    6 6 Отговор
    Все още тези тесли дават дефекти

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    То щото "стогодишните" въобще не дават , направо са вечни !!! хахахах
  • 6 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Драго":

    Ами другите също са на хартия , ама тая хартия струва милиарди !
  • 7 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Драго":

    Ако не си чувал , в пазарната икономика важи принципа ,че едно нещо струва толкова колкото някой е готов да плати за него , тоест тая "хартия" е най-верния показател за истината в момента , а твоите лични пристрастия с нищо не помагат
  • 8 гост

    10 1 Отговор
    Е , честито на "премиумите" , ден след като задмина Форд , Тесла задмина и Дженерал Моторс ! Да се готви ВАГ и всички които си въобразяват , че още 15-20 години могат да пробутват смърдящи ДВГ-та