Last news in Fakti

3 Април, 2017 10:57 5 320 4

Tesla започва годината с рекордни продажби

  • tesla-
  • продажби-
  • рекорд
Tesla започва годината с рекордни продажби - 1

Ръст от 70% бележат продажбите на Tesla Motors през първото тримесечие на 2017-а. Калифорнийският производител на електромобили е успял да привлече 25 000 нови клиенти. Постижението е абсолютен рекорд и връща компанията изходни позиции след спада от 9 на сто, с който приключи миналата година.

Скокът в продажбите не е единствената добра новина за Илон Мъск напоследък. Миналата седмица стана ясно, че китайската компания Tencent Holdings е купила 5% от акциите на Tesla Motors срещу $1.8 млрд.

В момента американският производител се готви усилено да пусне в продажба първия си достъпен електромобил. Model 3 може да излезе на пазара още в края на тази година на цена $35 000 - двойно по-малко от Model S.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 2 Отговор
    Е честито на немските "премиуми" , вчера Тесла задмина БМВ и Мерседес по борсова капитализация . Остава единствено да мине и ВАГ , но с тия темпове ще и трябва най-много година две
  • 2 Ловеца на поршета

    12 5 Отговор
    Това е добра новина за ел. техниците.
  • 3 Японеца

    15 4 Отговор
    Не мога да понасям смрадта от дизел?
    Немските премиум кенефи за балъци смърдят на нафта!
  • 4 Що не

    3 1 Отговор
    - Купиха NUMMI авто-завода на GM и Toyota в пика на кризата,
    - построиха Гигафабрика за батерии в Невада - сградата с най-голяма площ на планетата (!), произвеждаща повече батерии от всички фабрики за батерии на Земята, ВЗЕТИ ЗАЕДНО : D
    - направиха най-бързо ускоряващата семейна кола на планетата
    - поставиха планетарен рекорд за брой поръчки с депозит на ОЩЕ непроизведен продукт (Модел 3)
    - минаха по брой продажби в премиум сегмента всички немски марки в Щатите
    - произвеждат соларни панели и даже цели покриви изградени от соларни панели
    - опасаха САЩ и Западна Европа с мрежа от фирмени свръхбързи зарядни станции (Tesla Supercharger Network) с доживотно (!) безплатно зареждане за техните коли.

    И всичко това без да са правили никога коли, без да имат нито един дилър (разпространител) и нито една реклама, където и да е!

    Късно даже минаха Форд, късно