Last news in Fakti

12 Май, 2017 11:16 6 192 20

Мъск празнува: Tesla задмина и GM

  • tesla-
  • ford-
  • gm-
  • продажби-
  • акции
Мъск празнува: Tesla задмина и GM - 1

След като бяха изнесени данни за рекордните продажби на автомобилите с марка Tesla през първото тримесечие на 2017 година, сега компанията продължава да чупи рекорди, както с продажби, така и с поскъпване на акции. След като миналия месец, по последния показател Tesla задмина Ford, сега успя да изпревари и GM.

Резултатите за продажбите на автомобили през първата четвърт на 2017-а година доведоха до драстично поскъпване на акциите на компанията Tesla. В началото на април автомобилната фирма на Илон Мъск бе оценена $48 млрд., а през тази седмица стойността и се покачи до $53 млрд.

Така Tesla задмина американските гиганти в автомобилната индустрия General Motors и Ford, които са оценени на $49.8 и $45 млрд., съответно. Интересно е да се отбележи, че в момента Tesla все още не е на печалба, но поскъпването на акциите на компанията показва нейният потенциал в бъдеще.

В първата четвърт на годината са продадени 25 000 електромобила, което е ръст спрямо аналогичния период от миналата година с цели 69%. На практика почти половината (11 550) автомобили са от по-скъпата Tesla Model X, а трябва да се има предвид, че все още на пазара не се е появил бюджетният Model 3.

За всички нови модели Илон Мъск предвижда интегриране на автономни системи от второ ниво, а освен всичко това компанията се подготвя да разшири моделната си гама с Model Y. Сега, след като задмина Ford и GM, Tesla се прицелва японските марки. Първата фирма, която може да изпревари по стойност е Honda, която към момента е оценена на $53.4 млрд.

Експерти отбелязват обаче, че въпреки значителното поскъпване на акциите на компанията, тя все още не може да се мери с Ford и GM, защото и в маркетингов, и в технологичен план Tesla все още допуска доста грешки и марки като Ford все още са много напред в някои важни за автомобилостроенето области.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    12 24 Отговор
    Балона Tesla с тези смешни продажби сега се надува, но после като се спука и цената на акциите тръгне надоло Елън Мъск ще е доста по-богат а другите акционери ще пият по една студена вода.

    Коментиран от #2, #17

  • 2 гост

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    Ама обясни им на тия прости акционери. Как не го виждат тия будали! Нищо не разбират ей...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Андре

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    То ловеца си е ловец...как да не му вярваш 😁
  • 4 JUlio

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако акционерите по дифолт не бяха будали нямаше светът да изгуби 1/3 от капитала си преди 8 години. Проблема е че акционерите не мислят с главите си а са оставили разни програмки по смартфоните и компютрите им да мислят вместо тях. Програмките им показват положителен тренд в акциите на дадена компания, те купуват което още повече покачва цените на акциите и те така...
    Като прибавим и че тези очаквания се базират на някаква кола която още никой не е виждал на живо камо ли да има някакви реални отзиви от експлоатацията й, картинката съвсем се изяснява що за хора са инвеститорите...

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "JUlio":

    Даа , акъл от първа ръка от най-видния аналитик на борсата . Пропусна една малка подробност , сред тези "тъпи" акционери присъстват едни именца като Сергей Брин и Лари Пейдж , а и доста други по-малко известни но все видни "будали" , изобщо не мислещи с главите си , чак да се чудиш как са създали най-големите компании в тоя свят и то само за някакви си 10-15 години . Предполагам ти за същия период си извършил чутовни неща , от рода на да смениш някоя крушка или да смениш зимни с летни гуми и обратното !!! А и да те осведомя световния "дифолт" беше предизвикан от финансови спекуланти , опитващи се да направят от нищо-нещо , а не от реални фирми произвеждащи реални продукти . Ама това не се вписва в твоите "теории за конспирацията" и затова мисля , че няма да го вземеш в предвид

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 6 Ловеца на поршета

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Предполагам че този пост сигурно си го написал от офиса си на Уолстрийт докато си пиеш уискито и си пушиш пурата с някой от изброените лица! Може ли да ги попиташ тези двама твой другари , кога да очакваме най- новата версия на Android?

    Коментиран от #20

  • 7 tost

    7 9 Отговор
    Аз също си мисля че е балон,защото все още са на загуба а и ефтиния вариант още не сме го видяли за да разберем дали наистина изминава 300 км. с пълна кола и включен климатик
  • 8 Julio

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дай бате, да не намесваме Брин и Пейдж в схемата, дето са натрупали милиарди от съвсем други неща (реално работещи за разлика от колата на картинка на Мъск) и със сигурност имат инвестиции в поне още по 30 компании (щото така и така се чудят кво да си правят парите), които на всичкото отгоре са ги написали в графа "рискови". И вервай ми, и двамата надали разчитат теслата на мъск да ги храни. Ако кярат, кярат - ако не - не...
    Със същият успех вместо Брин и Пейдж, можеше да са Тръмп и Бъфет. В Щатите е обичайно милиардери да финансират идеи с пълното съзнание че могат и да изгубят цялата инвестиция. Залога е че ако кярат ще кярат в пъти повече от колкото са дали.
    И да знаеш - в момента не Брин и Пейдж си купуват акции, а бълъците с програмките. Брин и Пейдж само премятат ако ги шитнат колко ще са на делавера от тая работа.
  • 9 Julio

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    М/у другото надуването на акциите на компания която продава кола на картинка ако не е финансова спекулация, не знам какво тогава е изобщо финансова спекулация...
  • 10 гост

    9 2 Отговор
    За бога братя, не купувайте!
  • 11 Гост

    6 5 Отговор
    Моля ви, не спорете с теслофила - това за него е най-великата компания, най-великата кола, най-умния е Мъск, а ние всички, които нямаме Тесла и не я харесваме сме кроманьонци!
    Оставете го да си живее в неговия свят, явно това го прави щастлив.
  • 12 помак

    7 7 Отговор
    На картинка....на балон - а аз видях 3 в София . Минават като мираж...а и много добре изглеждат!

    Коментиран от #13

  • 13 Julio

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "помак":

    Кажи ни бате, на коя улица видя Модел3? И ние да застанем там да го видим?

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Julio":

    за него модел S и модел 3 е едно и също, нищо че едната е 4 пъти по-скъпа от другата :)))
    И аз искам електромобилче, но всичко е само мираж и популизъм. Все пак в София имало цели 3 Тесли, всяка от която може да се купи с 200 средни работни заплати у нас :)))

    Коментиран от #18, #19

  • 15 помак

    7 3 Отговор
    до 13 - julio Познаваш ли София? Има едно кафене с маси отвън....сядаш..поръчваш си аирян..и гледаш - в ляво..Ал.Невски...в дясно - библ. К. и Методи...напред пам. на Левски а пред тебе - минават..Тесла...Ломборджини...Астон Мартин...Ферари...Поршета..а кафето го разбра -365 !
  • 16 Тралала

    7 1 Отговор
    Тук май спорите дали Крокодила е по-дълъг или по-зелен. Сравнявате технологична компания с автомобилни. Акционерите от синя What повече потенциала на Тесла да произвежда батерии отколкото автомобили. Дори останалите автомобилни производители да започнат да произвеждат електромобили, е възможно да станат клиенти на Тесла, защото нямат собствено производство на батерии. Освен за електромобили, Тесла произвежда батерии за енергетиката. Произвежда и фотоволтаици. Има изградена мрежа зарядни станции и продължава да я разширява.
  • 17 Айде бе батя

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ловеца на поршета":

    откога го чакам тоя TESLA балон да се спука - то не бяха дъщерната Space X с нам си колко милиарда от NASA - първата частна компания, захраваща м/ународната космическа станция (и извела м/увпрочем наскоро български сателит), то не беше купуването и на Solar City - най-големият производител на соларни панели в Щатите, то не беше Гигазавода за батерии - най-голямата сграда в света, която в момента бълва новите литиеви клетки
    http://www.hicomm.bg/novini/v-gigafabrikata-na-tesla-bjaha-proizvedeni-pyrvite-2170-baterii.html

    Сега пък акциите и продажбите задминали GM, Ford и S класата на MB отвъд океана...


    Чакам, чакам да се спука, ама то ше зема да се пенсионирам, бре! Не можеш ли да го спукаш ти с кремъклийката : D
  • 18 TSLA у нас

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Няма ги никакви в Сф, ше знаеш
    https://youtu.be/0VIOsLtCrxI

    http://www.ecars.bg/blogs/auto-shows-1/1428-klub-karamel-suzdaden-nov-chlenove

    Нито в провинцията..
    http://www.ecars.bg/blogs/870-12-novi-poruchki-tesla-model-s-region-dobrich

    Треа ми хлопа дъсчицата да си взема немски премиум и за 4 години да платя още толкова.
  • 19 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Усещаш ли , че още 5-6 месеца и няма да мога да се доредя да ти отговарям от "Теслофили" ? Ако не , значи усещанията ти са абсолютно закърнели !
  • 20 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ловеца на поршета":

    Няма нужда да пиша от никакъв офис , за да кажа , че хора постигнали такива неща и то за толкова малко време със сигурност знаят и могат многократно повече от хора , единственото постижение на които е ги плюят по форумите , а решението на такива хора да се доверят безрезервно на Мъск е предостатъчно показателно за неговите качества , отдавна доказани за твое съжаление . Ако трябва да ти напомням това е пета компания създадена от нищото и доведена до световен лидер от него , ти поне едно ЕТ да си направил и устискал през живота си ?