Last news in Fakti

5 Май, 2017 13:38, обновена 5 Май, 2017 13:44 6 099 5

Tesla става S3XY с Model Y

  • tesla-
  • model y-
  • model x-
  • suv
Tesla става S3XY с Model Y - 1

Илон Мъск нямаше късмет с името на третия модел на Tesla. То трябваше да бъде променено в последния момент от E на 3 заради Ford и така осуети плановете за изграждане на стройна продуктова гама с названието SEX.

Пазарът все още тръпне в очакване на евтиния Model 3, който обещава революция в личния транспорт с обещаната си цена от $30 000. Инженерите на Tesla обаче не стоят със скръстени ръце и работят усилено над четвърти модел, който ще бъде умалена версия на Model X и ще носи индекса Y.

Бъдещото компактно SUV ще бъде приоритетен проект през следващите две години. От Tesla очакват Model Y да бъде значително по-търсен от "тройката" и да се харчи в тираж от поне 500 000 бройки годишно.

Малкото братче на Model X надали ще бъде готово за производство преди края на 2019-а. Когато обаче то стъпи на пазара, от гамата S3XY ще се произвеждат по 1 млн. електромобила на година.

Tesla става S3XY с Model Y


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ba4kator

    18 2 Отговор
    Ахх какъв мръсник бил Илонката

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ba4kator":

    Все си мисля , че за втората генерация на Модел 3 след 4-5 години , Форд ще си отстъпят Е-то срещу някои дребни подаръчета от Тесла , а и много скоро предстоят пикап , роадстер , бус и камион , а най- вероятно и някакъв субкомпактен градски модел , специално за Европа и Азия , та може и да допълнят думичките , примерно SEXY TRIP : transporter , roadster , i-city , pickup
  • 3 Тесла ли е ,сатър ли е...

    2 7 Отговор
    Много грозна ве....

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тесла ли е ,сатър ли е...":

    Нищо общо с БМВ и Мерседес нали ! Точно затова ще се харчи като топъл хляб
  • 5 VAG

    4 5 Отговор
    тези тесли са ден до пладне ,след като навлезнат масово токаджийските коли ВАГ отново ще са първи