Отидете към основна версия

12 266 16

Най-добрият японски автомобил

  • автомобил на годината-
  • япония-
  • nissan-
  • mercedes-benz
Nissan Leaf.

 

Класацията "Автомобил на годината" в Страната на изгряващото слънце винаги е много интересна. Това е така заради факта, че японците на практика правят две паралелни класации - една за японски автомобил и една за всички останали.
 
През 2011 година с титлата се окичи Nissan Leaf. Преди това този автомобил спечели приза "Автомобил на годината в Европа" и веднага след това грабна престижната награда "World Car of the Year".
 
Сега и японците признаха електромобилчето. Хибрид или автомобил на ток пелечи приза в Страната на изгряващото слънце вече за трета поредна година. През 2010-а наградата отнесе Honda CR-Z, по-миналата - Toyota Prius.
Както вече ста ясно избирането на вносен автомобил на годината се прави като отделна класация в Япония. Тази година победител там стана Mercedes-Benz C-Klasse. Предните две години приза спечелиха Volkswagen Polo и Volkswagen Golf.
 
Явно избирането на екологични превозни средства постепенно започва да се превръща в традиция в по-развитите икономически страни, но българските автомобилни фенове едва ли са на същото мнение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини