Отидете към основна версия

14 853 18

Golf VIII срещу Tesla

  • volkswagen-
  • gen.e-
  • golf-
  • tesla-
  • model 3

Технически семинар на Volkswagen разкри едновременно две големи новости от немския концерн. На събитието бе представен прототип на електрически хечбек, който показва не само бъдещия германски съперник на евтината Tesla Model 3, а и как ще изглежда следващият Golf.

Gen.E е построен на изцяло новата платформа на VW за електромобили MEB с батерия в пода и възможност за инсталиране на електромотори на всяка от осите. Немците натъртват на факта, че леката архитектура осигурява изключителна безопасност на йон-литиевата батерия в случай на катастрофа.

Капацитетът на акумулаторите стига за изминаването на 400 км с едно зареждане, твърдят от VW. При това с непосилното бреме да включва щепсела на Gen.E в контакта няма нужда да се товари собственикът. За целта е предвидена автоматизирана ръка на един от най-големите производители на промишлени роботи KUKA. Под емблемата на електромобила има два конектора за нормално и бързо зареждане.

През последните години производителите все по-рядко си позволяват да пилеят средства за концептуални разработки и Gen.E със сигурност ще получи серийна версия. Тази прогноза се подкрепя и от обстоятелството, че сходни дизайнерски решения демонстрираше прототипът Golf GTE Sport от 2014 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини