Отидете към основна версия

13 215 34

Volkswagen лъгал и за продажбите

  • vag-
  • volkswagen-
  • audi-
  • skoda-
  • seat

Германският концерн VAG е публикувал манипулирани данни за продажбите си във Франция години наред, гръмна Der Spiegel. Немците са "надписали сметката" с почти 800 000 автомобила, твърди изданието.

Обемите на продажбите са завишавани от френското представителство на VW. Измамата била разкрита от одиторска фирма, наета за проверка на счетоводството.

Огромен брой автомобили са били регистрирани месеци и дори години, след като са отбелязани като продадени в документацията на концерна. Така в отчетите са попадали коли, които в действителност са били доставени много по-късно. Сред тях има не само модели на Volkswagen, а също и на Skoda, Audi и Seat.

Reuters съобщава, че през април шефът на концерна Матиас Мюлер е получил доклад за резултатите от вътрешния одит, след който ръководителят на френското представителство Жак Ривоал е бил уволнен. Като официална причина за това са били посочени разногласия по стратегически въпроси между филиала и централата.

През януари стана ясно, че по данни за продажбите за 2016 г. Volkswagen е станал най-големият производител в света. Според статистиката немският гигант е успял да реализира 10 312 400 автомобила, а всички марки в рамките на концерна отбелязват ръст.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини