Отидете към основна версия

3 208 20

Bollinger B1 - як електрически офроудър

  • bollinger

Покрай представянето на Model 3 сме на електрическа вълна и ще преминем, към нещо значително по-интересно наречено Bollinger B1. Електрификацията няма да засегне само масовите автомобили, защото освен екологичните си позитиви има и много други, като огромния въртящ момент. Той е една от най-важните характеристики на двигателите използвани в офроуд карането.

Тази машина напомня много за Defender, защото конструкцията ѝ е модулна и от пикап може да се превръща в нормален офроудър. Мощността на четирите колела идва от два двигателя с общо 360 конски сили и 640 нютонметра, като ускорението от 0 до 100 става за изключителните 4.5 секунди. Това идва от ниското тегло на машината - 1770 килограма, която е и с перфектно разпределение между мостовете. B1 може да понесе и огромния товар от близо 2.7 тона, като обемът на багажното пространство може да достигне до 2700 литра. Проходимостта е гарантирана от надвес от цели 40 см, ход на окачването от 25 см, което е хидро-пневматично, както и откачащи се стабилизиращи щанги.

Изборът от батерии ще бъде между 60 и 100 киловатчаса, което ще означава пробег от 195 или 320 километра. Първите депозити ще се приемат през следващата година, а първите готови машини ще излязат през 2019-та. Зареждането ще се случва през CHAdeMO порт като и Level 3 DC бързото зареждане също ще е възможно благодарение на универсалния накрайник J1772.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини