Отидете към основна версия

4 950 19

Audi подготвя заместник на суперкара R8

  • audi-
  • r8

 

Най-наточената машина в моделната гама на Audi може да се сдобие със заместник. Суперкарът R8 се произвежда от 2006 година и според специалистите на фона на доста по-свежите си конкуренти настойчиво се нуждае от наследник.
 
През следващата година Audi възнамерява да подложи R8 на незначителен рестайлиг, а през 2014-а да бъде снет от конвейера. Той ще бъде заменен от съвършено ново поколение, чийто дизайн ще представлява радикална еволюция на сегашния.
 
Британското сп. Car вече публикува първото компютърно генерирано изображение, който показва приблизително как ще изглежда новата генерация на R8. От Инголщад са решили още да се откажат от част от алуминиевите детайли за сметка на въглеродни сплави с цел олекотяване на купето.
 
От Audi казват, че от карбон ще бъде изработен и т.нар. трансмисионен тунел, което не оставя съмнения, че новото поколение също ще разполага с фирмената quattro система за предаване на въртящия момент и към четирите колела.
 
Самата каросерия ще олекне с 24 килограма и ще стане с 13% по-яка. Като цяло новото поколение ще е по-леко от предшественика си с цели 100 килограма. Базов двигател ще си остане V-образният осемцилиндров агрегат с мощност 450 к.с.
 
Топ модификацията ще се оборудва с десетцилиндров V-образен мотор, но мощността му ще нарасне от 525 до 550 к.с. Впоследствие е възможна замяната на този мотор с V-осмака от новото S8 и Bentley Continental GT.
 
Когато това стане, новият V-образен турбоосмак ще бъде форсиран до около 600 к.с. Следващата стъпка, която от Audi планират за новото R8, е напълно да се откажат от ръчната скоростна кутия в полза на роботизирана трансмисия с два съединителя.
 
Известно е още, че бъдещото поколение на инголщатския суперкар ще е снабдено с нови предни светлини с диоди, както и с мултимедийната система MMI. Веднага след купето през 2015 година се очаква появата и на открит вариант R8.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини