Отидете към основна версия

7 138 10

Какви ще са новите коли на "скобаджиите"

  • център за градска мобилност-
  • скоби-
  • автомобили

Две компании - една лизингова и един от вносителите на нови автомобили у нас - се борят за доставка на коли за Центъра за градска мобилност. Последният обяви обществена поръчка за 60 нови превозни средства, които да обслужват разширяващата се от първи октомври "Зелена зона" в столицата.

Ще припомним, че от началото на следващия месец кварталите "Лозенец" и "Яворов" ще се сдобият с платена зона за паркиране, включваща 10 000 места. Интересното, което се вижда от поръчката на ЦГМ, е, че става дума за една поръчка, включваща два типа автомобили - т.нар. "баничарки" и компактни хечбекове.

Освен това от ЦГМ искат 30 от товаро-пътническите автомобили да са с бензинови двигатели, а 20 - с дизелови. Изискването за 10-те малолитражки е да са бензинови агрегати. След отваряне на офертите стана ясно, че в търга ще участват лизинговата компания "София Моторс" и един от вносителите на Opel у нас "София Ауто".

"София Моторс" е част от групата "Еврохолд България", която е вносител и дилър на различни марки автомобили. От тях най-вероятно ще бъде избран "Еспас Ауто", които продават Renault и Dacia. От офертата става ясно още, че "София моторс" има споразумение и с вносителите на Ford Land Rover и Jaguar у нас "Мото-Пфое".

Така че най-вероятните коли, които ще предложи "София Моторс", ще са от бюджетните марки Dacia и Ford. Срещу тях се изправя един от дилърите на Opel, който играе само с автомобили на немската марка, която съвсем скоро стана притежание на PSA. Според предварителните параметри и изисквания като че ли по-голям шанс да спечели търга има лизинговата компания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини