Отидете към основна версия

6 334 7

Една Mazda, която няма да видим в БГ

  • mazda-
  • cx-8

Японската марка Mazda представи един интересен нов модел, който за съжаление няма да се продава у нас. Става дума за Mazda CX-8, която всъщност представлява умалена версия на всъдехода CX-9. Въпреки по-малките си размери обаче, колата е с три реда седалки и ще бъде достъпна и с шест, и със седем места.

Габаритната дължина на автомобила с повишена проходимост е 4 900 мм, широчината му е 1 840 мм, а височината - 1 730 мм. Така CX-8 е по-къса със 175 мм, по-тясна със 129 мм и по-ниска със 17 мм от CX-9. Салонът обаче е много просторен, като най-любопитното е, че когато са разгънати и трите реда седалки товарният обем е 239 литра, което е с 9 литра повече от обема на багажника на CX-9.

Новата Mazda ще се предлага с 2.2-литров дизел с мощност 190 конски сили и максимален въртящ момент 450 Нм, който ще работи съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия. Пиковият момент може да се предава през трансмисията както само на предните колела, така и на двете оси.

За съжаление този модел няма да се предлага у нас и в Европа. Той е предназначен само за Япония, където пък по-големия CX-9 не се предлага. Цената на Mazda CX-8 ще е 3.2 млн йени - сума равняваща се приблизително на 24 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини