Отидете към основна версия

31 415 74

Mercedes-Benz вади най-мощната G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g55 amg-
  • g63 amg-
  • g65 amg

 

Слуховете, че компанията Mercedes-Benz възнамерява да спре производството на легендарната G-Klasse се въртят в интернет пространството от доста време. Въпреки това инженерите от Щутгарт продължават с новите разработки върху старото "Кубче".
 
Сега те подготвят две версии, които ще са най-мощните в историята на модела. Първата ще получи индекс G63 AMG и ще разполага с 5.4-литров V-образен турбо осмак с мощност 525 к.с. и максимален въртящ момент от 700 Нм.
 
Този автомобил ще е малко по-мощен от досегашната топ-версия G55 AMG, която има под капака си 507 к.с. Инженерите от Щутгарт обаче подготвят и още една нова версия на G-Klasse, която ще е най-мощната, правена някога.
Става дума за модификацията G65 AMG. "Чудовището" ще получи шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател, който ще е снабден с два турбо компресора. Така мощността на G65 AMG ще е 612 коня, а максималният въртящ момент - 1 000 Нм.
 
Естествено, монтирането на подобни агрегати на G-Klasse изисква и промяна в окачването, както и значително по-мощни спирачни апарати. Аеродинамичните елементи по екстериора също ще са различни. Според специалистите, хората от Mercedes-Benz вече са готови с проекта.
 
Автомобилите преминават заключителни пътни тестове и в най-скоро време се очаква официалното им представяне. На този етап обаче не е ясно колко ще струват най-мощните версии на легендата Mercedes-Benz G-Klasse.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини