Отидете към основна версия

3 065 19

$150 хил. за Tesla Model 3 на черния пазар

  • tesla-
  • model 3-
  • обява-
  • продажба-
  • черен пазар-
  • спекула

Новият достъпен електромобил на Tesla доказа за пореден път, че дефицитът задължително води до спекула. Компанията на Илон Мъск среща трудности в достигането на заявените производствени тиражи и черният пазар реагира мигновено.

В популярния сайт за обяви Craigslist се появи оферта за продажбата на употребяван Model 3 за... $150 000, близо пет пъти по-скъпо от чисто нов. Сделката обаче предлага огромно предимство - купувачът няма да чака месеци наред, докато получи колата си.

Продавачът изтъква, че навъртелият едва 2 000 мили (3 200 км) Model 3 е практически нов и го продава само защото е принуден по семейни причини. Електромобилът е от модификацията с батерия, която позволява изминаването на 310 мили (500 км), има панорамен покрив, луксозен интериор, аудиосистема и "аеро" джанти, а "изработката е отлична за екземпляр от първата партида".

За съжаление купувачът няма да може да се възползва от федералната субсидия за електромобили в размер на $7 500, тъй като колата вече е регистрирана. За сметка на това няма да му се налага да се нареди на опашка след 400-те хиляди души, капарирали Model 3.

"Тѐслата" носи идентификационен номер 209, което според запознати означава, че най-вероятно продавачът работи в компанията. Служителите на Илон Мъск се ползват с предимство при покупката на Model 3, но при изричното условие, че електромобилът бъде регистриран на тяхно или на името на някой от семейството и нямат право да го продават на по-висока от покупната цена. Най-вероятно точно заради последната клауза обявата от Craigslist вече не съществува.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини