Отидете към основна версия

14 688 33

Каква можеше да бъде голямата Lancia

  • lancia-
  • imperiale-
  • концепт

Обезличаването на велика марка като Lancia с поставянето на емблемата й на автомобили, които дори не са италиански, обяснимо разочарова мнозина. Някогашен производител на фантастични спортни и луксозни модели, носител на 10 титли от ралишампионата и технологичен пионер, днес апенинската компания се бори за оцеляване.

Независимият дизайнер Давид Карозо е от онези ценители, които не са никак доволни от решението на FIAT да продава американския Chrysler 300C с емблемата на Lancia. "Направо се вбесих, когато разбрах, че се канят да извършат подобно нещо", обяснява Карозо. "Този автомобил няма нищо общо с италианския дизайн. Затова реших да създам достоен наследник на Thema".



Проектът на Кардозо носи многозначителното име Lancia Imperiale. Названието съдържа намигване към янките. Chrysler нарича Imperial големите си модели от 20-те до началото на 90-те години на миналия век. В лимузината обаче няма нищо американско.



Формите на Imperiale са вдъхновени от фастбековете на Lancia от 70-те като Gamma Berlina, а цялостният дизайн се вписва в стилистиката на последната Delta.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини