Отидете към основна версия

11 031 20

Най-мощната M-тройка в историята

  • bmw-
  • m3-
  • cs-
  • f80

BMW представи официално олекотената и форсирана версия на M3 с индекс CS. От модификацията ще бъдат произведени само 1 200 екземпляра.

Новият CS е оборудван със същия 3.0-литров редови шестак, който се монтира на стандартната M-тройка, но мощността му е увеличена от 431 на 460 к.с., а въртящият момент - от 550 на 600 Нм. Двигателят е съчетан със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Ускорението от 0 до 100 отнема 3.9 секунди. Максималната скорост на седана, чието базово оборудване включва спортен пакет M Driver’s Package, е ограничена на 280 км/ч.

CS има таван от въглеродни нишки. Карбонови са също предният капак, сплитерът, дифузьорът отзад и спойлерът на багажника. Автомобилът тежи 1 585 кг - с 50 по-малко от обикновеното M3.

Усъвършенстваното адаптивно окачване е същото като на M3 Competition Package - с регулируеми пружини, амортисьори и стабилизатори на напречната устойчивост.

Седанът е снабден с активен диференциал, спортна изпускателна система и ковани джанти с размер 19 цола отпред и 20 отзад, обути в полусликове Michelin Pilot Sport Cup 2. Срещу допълнително заплащане ще се предлагат въглеродно-керамични спирачки.

BMW ще започне да приема поръчки за M3 CS през януари, а производството стартира през март.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини