Отидете към основна версия

2 591 7

Първият наточен Ford Mustang се продава на търг

  • ford-
  • mustang-
  • shelby-
  • gt350-
  • търг

Аукционната къща Barrett-Jackson ще пусне на търг през януари следващата година уникален Ford Mustang. Става дума за първата доработена версия Shelby GT350, произведена през далечната 1966 година. Все още не е обявена първоначалната цена на автомобила.

Оригиналността му обаче се доказва с документи от регистъра на Shelby American Auto Club. Според последните тази кола е първата наточена версия на Mustang, която е направена в съответствие с изискванията на американските национални състезателни серии Sports Car Club of America (SCCA).

Една от особеностите на въпросната кола е специалният винилов таван, който никога не е предлаган за серийни Mustang-и. Друга особеност са щампованите кончета по седалките. Иначе GT350 е направен на базата на фастбека и е снабден с модифициран 4.7-литров V-образен осемцилиндров двигател.

Мощността на този агрегат е 306 конски сили, а въртящият момент се предава на задните колела през четиристепенна механична скоростна кутия. GT350 е оборудван с ново окачване, с предни дискови спирачки и задни барабанни, но с по-голям размер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини