Отидете към основна версия

14 051 13

"Джипки", които никой не е очаквал

  • suv-
  • кросоувъри

До премиерата на първия кросоувър на Lamborghini остават броени дни, но в опита си да се намеси в този, превръщащ се във все по-популярен сегмент, италианската марка съвсем не е единствена. По този път поеха много от компаниите, които никога не сме предполагали, че ще се занимават с производство на автомобили с повишена проходимост. Сега ще ви покажем някои от тях или иначе казано - "джипки", които никой не е очаквал.

Alfa Romeo Stelvio


Появата на SUV с марка Alfa Romeo беше просто въпрос на време. Това се случи преди година, когато в Лос Анжелис италианците показаха модела Stelvio. Това SUV е направено на платформата на седана Giulia, а наточената му версия Quadrifoglio се превърна в най-бързото SUV на Нюрбургринг.

DS 7 Crossback


Това е още един неочакван кросоувър от френската марка Citroen, които, както знаем, съвсем не са най-силни в тази категория. Те обаче, подобно на останалите компании, са решили да залагат на сегмента на кросоувърите и след появата на DS 4 Crossback са готови с втори кросоувър DS 7 Crossback.

Bentley Bentayga


"Аристократите" от Bentley също се впуснаха в сегмента на колите с повишена проходимост, като идеята им е да продават най-бързият, най-луксозният и най-скъпият всъдеход в света. Той се нарича Bentayga и за изненада или не, се харчи доста добре сред финансово симпатичните хора по цял свят.

Rolls-Royce Cullinan


От Rolls-Royce също се подготвят, при това усилено, да направят първата крачка в света на кросоувърите. Съвсем скоро в тяхното портфолио ще се появи SUV, което ще носи името Cullinan и ще се противопостави на Bentayga. По-конкретно марката ще се опита да отнеме от Bentley титлата "Най-луксозен всъдеход".

Ferrari


Шефът на компанията Серджо Маркионе заяви официално намеренията на Ferrari да пусне на пазара кросоувър, но към момента няма конкретика по темата. Едно обаче е ясно. Тук противопоставянето ще е директно срещу кросоувъра на Lamborghini, а битката ще е за най-бързо SUV.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини