Отидете към основна версия

5 247 42

Това е най-голямото Subaru

  • subaru-
  • ascent

Световната премиера на най-голямото Subaru се състоя в Лос Анжелис. По-конкретно става дума за модела Ascent, който е пряк наследник на спряния през 2015-а кросоувър Subaru Tribeca. Представянето на модела неслучайно е в САЩ.

Ascent е разработен за американските пазари и колата е типичен щатски формат. Габаритите са: дължина - 4998 мм, широчина - 1930 мм, височина - 1819 мм и междуосие - 2890 мм.

От цифрите се вижда, че Subaru Ascent е със 135 мм по-дълъг от предшественика си Tribeca и се превръща в най-големият автомобил в цялата история на японската компания.

Кросоувърът е построен на "разтегната" модулна платформа SGP, на която се прави и малкият XV. Колата има три реда седалки и може да превозва до осем човека. Клиренсът е 220 мм, а 4х4 системата е фирмената - Symmetrical All-Wheel Drive.

Японците се отказват от шестцилиндровите опозитни двигатели и залагат на 2.4-литров четирицилиндров боксер с мощност 260 конски сили. Максималният въртящ момент е 376 Нм и ще се предава на колелата посредством вариаторна скоростна кутия Lineatronic, имитираща осем предавки.

Преките конкуренти на Subaru Ascent ще са Toyota Highlander, Mazda CX-9 и Honda Pilot. Продажбите стартират в САЩ от лятото на следващата година, като към момента японците не са обявили плановете си за продажба на модела и на други пазари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини