Отидете към основна версия

13 220 61

Ford показа новото Mondeo

  • ford-
  • mondeo-
  • fusion

 

По-конкретно става въпрос за новото поколение на седана Fusion, който в Европа ще се продава под името Mondeo. Снимките, разпространени от компанията, предхождат официалната премиера на модела, която ще се състои след седмица по време на автомобилното изложение в Детройт.
 
Този модел е първият от гамата на американския производител, който ще се предлага в три версии - стандартна бензинова модификация, хибрид без възможност за външно зареждане на батериите и такъв, който ще може да се зарежда от битовата мрежа.
 
Другото интересно е, че седанът е направен в стила на концепта Ford Evos, който беше представен през есента на 2011 година. Тази екстрериорна особеност се очакваше, защото от компанията още миналата година заявиха, че дизайнът ще е близък до този на Evos.
 
Ключови елементи от визията на новото Mondeo/Fusion са интегрираната в горната част на предницата трапецовидна радиаторна решетка, тесните основни светлини и новата форма на допълнителните фарове против мъгла.
Бензиновата версия ще е достъпна с три двигателя. Базовият ще е 2.5-литров четирицилиндров с мощност 170 к.с. Той ще работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия. Клиентите на модела ще могат да се сдобият и с 1.6-литров турбомотор с мощност 179 к.с.
 
Топ агрегатът от семейството EcoBoost ще е с работен обем от два литра и ще развива 237 коня. Последните два мотора ще се комплектоват и с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Стандартно за трите модификации ще е предното предаване.
 
Топ версията обаче ще се предлага опционно и с 4х4 система. Хибридните версии – Hybrid и Energi ще разполагат с двулитров бензинов четирицилиндров мотор, работещи на принципа на Аткинсън (подходящ най-вече за хибридни схеми на работа за намаляване на разхода на гориво).
 
Общата мощност на хибридните версии е 185 к.с., като главното отличие на модификацията Energi е способността и да се зарежда от битовата електрическа мрежа. Разходът на гориво на обикновения хибрид е пет литра на сто километра пробег, като само на ток тази модификация може да развива 90 км/ч.
 
Зареждащият се хибрид Energi изразходва 2.35 литра, като с напълно заредени батерии той може да измине разстояние от 750 километра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини