Отидете към основна версия

14 986 18

Продава се единствена по рода си Supra с V12

  • toyota-
  • supra-
  • v12

Японската аукционна къща BH Auction пуска за продан уникална Toyota Supra с двигател V12. Автомобилът е направен от известния тунинг специалист и основател на ателието Top Secret Кадзухико Нагата.

Вместо трилитровия 2JZ-GTE двигател Нагата монтира петлитров V12 мотор, който е заимстван от Toyota Century. Агрегатът е снабден с два турбокомпресора HKS, както и със специален всмукателен колектор.

Мощността на доработения двигател е около 1 000 конски сили, а максималният въртящ момент е 1 010 Нм. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия Getrag.

Автомобилът е оборудван и с ефектен аеродинамичен обвес Top Secret, а окачването Aragosta е с т.нар. вълнови редуктори и спортни амортисьори Roberuta. Спирачните механизми пък са осембутални.

Предният капак е изработен от карбон, а задното антикрило е фиксирано. Каросерията на уникалната Supra е решена във фирмения златист цвят на тунинг ателието. Колата е направена специално, за да подобри рекорда за скорост.

Нагата смята, че колата може да ускори до 321 км/ч. и за целта отива във Великобритания, където решава да изпробва възможностите на своята Supra. Там обаче колата успява да развие 317 км/ч, след което Нагата е арестуван от полицията и прекарва няколко дни в затвора.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини