Отидете към основна версия

4 464 7

Подгответе и колата за празниците (полезни съвети)

  • автомобил-
  • зима-
  • подготовка

Голяма част от водачите на моторни превозни средства ще прекарат коледните и новогодишни празници някъде другаде. Пътуването с автомобил, особено в усложнената зимна обстановка крие рискове, които трябва да бъдат сведени до минимум.

Заради това сега ще ви дадем няколко съвета, които повечето от вас знаят, но не е лошо да им обърнат внимание, преди да тръгнат на път. Отправяйки се на път, водачът трябва да е сигурен, че колата му е технически изправна.

За целта проверете спирачната система и кормилното управление. Маслото и охладителната течност също трябва да са в норми, а от изключителна важност е да имате зимна течност за чистачки.

Проверете налягането в гумите и ако ви предстои пътуване в планината, снижете налягането с 0.1 бара от предписаното за вашите гуми. Така ще постигнете по-голямо сцепление, а разходът на гориво ще се увеличи незначително.

Не тръгвайте с износени или неподходящи гуми. Проверете налягането в резервната гума (ако имате такава) и задължително носете със себе си вериги за сняг. Не са за пренебрегване и пожарогасителят и аптечката, защото не знаете къде ще ви потрябват.

Слагайте предпазни колани, не превишавайте скоростта и спазвайте правилникът за движение по пътищата. Екипът ни ви желае приятно и безаварийно пътуване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини