Отидете към основна версия

18 941 20

Евтините корейски Chevrolet-и се завръщат в Европа?

  • gm-
  • general motors-
  • европа

През последните години корпорацията General Motors практически спря всякаква активност на Стария континент. Първоначално това се случи в Русия, после GM спря производството в Европа на корейските Chevrolet-и, а сега продаде и марката Opel на PSA.

В момента в ЕС General Motors е представен от марката Cadillac и от спортните коли на Chevrolet - Corvette и Camaro. За продажбата на тези автомобили работят 45 дилърски центъра, позиционирани основно в Германия и Швейцария.

И въпреки всичко това едно изказване на шефа на GM Мери Бара в края на миналата година потресе автомобилната общественост. Бизнес дамата заяви официално, че в концерна се обсъждат планове за завръщането му в Европа.

Автомобилните специалисти веднага започнаха със спекулации по темата, като най-вероятната от тях е GM отново да се опита да наложи в Европа сравнително евтините корейски Chevrolet-и.

В изказването на Мери Бара има и още един акцент и той е свързан с електромобилите на концерна. Не е изключено GM да опита нов пробив в Европа именно с електрически и автономни возила.

Към момента обаче в арсенала на GM такива почти липсват, като единствено Chevrolet Bolt може да се превърне в ударната сила на концерна в Европа. Тази кола обаче едва ли ще направи фурор на Стария континент.

Нискобюджетните Chevrolet-и също едва ли ще се котират добре в Европа, така че едва ли може да се вярва на думите на Бара и скорошно завръщане на General Motors в Европа не се очаква.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини