Отидете към основна версия

6 Януари, 2018 09:30, обновена 6 Януари, 2018 09:30 8 456 17

Знаете ли коя е най-скъпата нова кола?

  • pagani-
  • zonda-
  • hp barchetta

Това не е нито Ferrari FXX K Evoluzione, нито Bugatti Chiron, които се продават на цени от над три милиона долара и $2.99 млн., съответно. Тези две коли заемат четвърто и трето място сред най-скъпите нови автомобили в света.

По-скъпа от тях е Aston Martin Valkyrie - 3.2 милиона щатски долара, но и това не е най-скъпата нова кола в света. Първото място в тази класация, която не обхваща класически и ретро шедьоври, е за Pagani Zonda HP Barchetta - цена 15 милиона долара.

Неочакваният за мнозина победител е едно от последните творения на Хорацио Пагани, като още нещо любопитно е, че този модел е произведен в само три екземпляра. Единият е собственост на своя създател, втората - на неизвестен бизнесмен, а третата все още си търси купувач.

Вероятната причина все още да не се е намерил такъв е именно колосалната цена от $15 млн. Моделът, който беше представен през август на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, разполага с V-образен 12-цилиндров двигател с мощност от 800 конски сили. 1 250 килограмовата Barchetta може да ускори до скорост от 300 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини