Отидете към основна версия

10 381 16

Компактен и бърз: Audi, BMW или Mercedes?

  • audi-
  • mercedes-benz-
  • bmw

Популярността на т.нар. SUV-та принуди всички автомобилни компании да започнат да произвеждат подобни автомобили. Ferrari и Rolls-Royce също са на крачка от показването на автомобили с повишена проходимост, но сега ще ви разкажем за трите топ германски марки, които също имат в портфолиото си компактни SUV-та, но за да се отличават от останалите, те имат и т.нар. наточени версии. Представяме ви ги накратко по азбучен ред.

Audi SQ5


Този автомобил не е пълноценен спортист, каквито са RS-модификациите на марката, но пък е със сериозни претенции в класа си. Разполага с трилитров V-образен шестак с турбо, който има в наличност 354 конски сили. Ускорението до 100 е 5.4 секунди.

BMW X3 M40i


Новото Х3 е първият бензинов Х, който попадна в гамата M Performance. И той не е истински М, но пък превъзхожда SQ5 по динамика. Ускорението до 100 е 4.8 секунди, а за него се грижи напомпан до 360 конски сили двигател.

Mercedes-Benz GLA45 AMG


За разлика от горните два модела, компактното SUV на Mercedes е истинско AMG, което, що се отнася до динамика може да спори и с чистокръвни спорткари. Ускорението му до 100 км/ч е равно на 4.3 секунди - резултата, който е по-добър от този на Porsche 718 Cayman S, например. От редовия четирицилиндров мотор са изстискани 381 коня.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини