Отидете към основна версия

29 512 42

Евтини коли за начинаещи гъзари

  • audi-
  • tt-
  • bmw-
  • z3

Когато човек е на 18 си мисли, че морето е до колене. Тогава мечтите му са най-големи, но както се оказва често, невинаги изпълними. Голяма част от тийнейджърите, когато вземат книжка за правоуправление на МПС, си мислят за яка спортна кола. Малцина обаче са щастливците, на които родителите им купуват такива коли от магазина. Другите могат да обърнат внимание на двете коли, които ви представяме. В mobile-то такива екземпляри има доста, като цените на повечето не надхвърлят 6 000 лв. Вижте ги ТУК.

Audi TT


Първото поколение на този почти двуместен модел (задна седалка има, но на практика е неизползваема) се предлага както с предно, така и с quattro 4х4 задвижване. Механиката е солидна, като за предпочитане е 1.8-литровият турбо двигател, който се използва и от масовия Golf, което прави откриването на части истински лесно. Турбината има нужда от грижи и допълнително внимание, както и задният диференциал на версиите с двойно задвижване, който трябва редовно да бъде обслужван.

BMW Z3


Още един двуместен автомобил за начинаещи гъзари. BMW Z3 е произвеждано както като кабриолет, така и като купе с твърд покрив. Второто обаче е изключително трудно за откриване и много по-скъпо за притежаване. За предпочитане са версиите с 1.8- и 1.9-литров двигател. Факт е, те не са особено бързи, но за сметка на това са по-икономични от по-скъпите версии, оборудвани с по-голям двигател. Задвижването е задно, което позволява известни своеволия и ефектни, но често опасни дрифт изпълнения.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини