Отидете към основна версия

7 166 17

Първият сериен Mercedes на ток

  • mercedes-benz-
  • електромобили-
  • eqc

Германската компания Mercedes-Benz се готви да покаже в Женева своя първи сериен електромобил. Електрическото возило се нарича EQC и представлява компактен кросоувър. Освен това, в началото на март, немците ще покажат на автосалона в Швейцария и дизел-електрически хибриди.

Първият от тях ще е модификацията C400d EQ Power, която може да изминава само на ток разстояние от 50 километра. В основата на хибридната система ще залегне дизеловият мотор от последно поколение OM 654. Моторът е четирицилиндров с обем от два литра и изцяло изработен от алуминиеви сплави.

Буталата са стоманени, а системата за подаване на гориво е common rail от четвърто поколение. Серийният дебют на този агрегат, който е с мощност от 195 конски сили, ще е през есента на тази година с модификация на E-Klasse. Що се отнася до първото серийно електрическо SUV, то това превозно средство ще е почти идентично с представената през септември 2016-а концепция Generation EQ.

Тази кола е оборудвана с два електромотора, разполагащи със системна мощност от 408 конски сили. Максималният въртящ момент пък е 700 Нм. Електрическият силов тракт се захранва от акумулаторен блок с капацитет 70 киловат часа, който ще осигури автономен пробег от 500 километра.

През септември миналата година Mercedes пусна предварителни поръчки за модела, но те важат само за територията на Норвегия. За оформяне на договора е нужен депозит от 20 019 норвежки крони.

Освен електрическото SUV и дизел-електрическите хибриди, Mercedes-Benz ще покаже в Женева и четиривратото купе AMG GT Coupe, както и обновената C-Klasse. Повече подробности очаквайте в началото на март, от нашия екип, който ще е на мястото на събитието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини