Отидете към основна версия

16 117 22

14-годишен си купи състезателен Huracan

  • lamborghini-
  • huracan-
  • super trofeo evo-
  • стивън агахани

Ученик от калифорнийското градче Ла Каняда Флинтридж стана първият американски собственик на пистово Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo. 14-годишният Стивън Агахани се занимава професионално с картинг от 7 години и участва в състезания от календара на Националната асоциация по автомобилен спорт (NASA), съобщава The Drive.

Подразделението Lamborghini Squadra Corse представи Huracan за марковия шампионат Super Trofeo миналия септември. Автомобилът е разработен в сътрудничество с Dallara Engineering, която произвежда шасита за прототипи на сериите "Льо Ман".

Huracan Super Trofeo Evo има аеродинамичен пакет от въглеродни нишки с покривен въздухозаборник и "плавник" като прототипите от LMP1 и болидите от Формула 1. Задвижват го 5.2-литров атмосферен V10 с мощност 620 к.с. и максимален въртящ момент 577 Нм и шестстепенна секвенциална трансмисия Xtrac.

Състезателното Lambo завърта обиколка на пистата "Монца" за 1 мин. и 46.3 сек., със секунда и половина по-бързо от предшественика си. Цената на автомобила в САЩ е $295 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини