Отидете към основна версия

19 804 15

Hyundai разкри новото Santa Fe

  • hyundai-
  • santa fe-
  • женева 2018

Дни преди откриването на автосалона в Женева, където ще дебютира четвъртото поколение на Santa Fe, Hyundai представи корейската версия на хитовото SUV. Новият модел получава богат набор от електронни помощници и осемстепенна автоматична трансмисия вместо предишната с шест предавки.

Santa Fe IV е дълго 4 770, широко 1 890 и високо 1 680 мм при междуосие от 2 765 мм. Това го прави 80 мм по-дълго и 10 мм по-широко от предшественика. Височината е останала същата, но базата е нараснала с 65 мм.

В конструкцията са използвани повече високоякостни стомани, а устойчивостта на усукване е увеличена с 15%. Корейците са успели да намалят коефициент на въздушно съпротивление незначително от 0.34 на 0.337.

Новото Santa Fe ще се оборудва с 2.0-литров бензинов двигател с мощност 235 к.с. Дизелите ще бъдат два - с обем 2.0 и 2.2 литра (186 и 202 коня). Ще се предлага както двойно, така и само предно предаване.

Оборудването включва системи за предотвратяване на челен удар, контрол на движението в лентата, помощ при маневриране на заден ход, 360-градусово видеонаблюдение, автоматично превключване на дългите светлини и мониторинг на умората на водача. Функцията Rear Occupant Alert предупреждава за забравени на задната седалка деца.

Освен това Santa Fe ще получи прожекционен дисплей, адаптивен круиз контрол, мултимедия с програмата за разпознаване на музика Sound Hound, четири работни режима на управляващата електроника (Eco, Comfort, Sport и Smart) и възможност за управление на някои функции през смартфона.

Базовата цена на новото Santa Fe в Южна Корея е 28.1 млн. вона (€21 210). Колко ще струва моделът в Европа ще стане ясно на салона в Женева.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини