21 Февруари, 2018 16:19 19 548 15

Hyundai разкри новото Santa Fe

  • hyundai-
  • santa fe-
  • женева 2018
Hyundai разкри новото Santa Fe - 1

Дни преди откриването на автосалона в Женева, където ще дебютира четвъртото поколение на Santa Fe, Hyundai представи корейската версия на хитовото SUV. Новият модел получава богат набор от електронни помощници и осемстепенна автоматична трансмисия вместо предишната с шест предавки.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Santa Fe IV е дълго 4 770, широко 1 890 и високо 1 680 мм при междуосие от 2 765 мм. Това го прави 80 мм по-дълго и 10 мм по-широко от предшественика. Височината е останала същата, но базата е нараснала с 65 мм.

Hyundai разкри новото Santa Fe

В конструкцията са използвани повече високоякостни стомани, а устойчивостта на усукване е увеличена с 15%. Корейците са успели да намалят коефициент на въздушно съпротивление незначително от 0.34 на 0.337.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Новото Santa Fe ще се оборудва с 2.0-литров бензинов двигател с мощност 235 к.с. Дизелите ще бъдат два - с обем 2.0 и 2.2 литра (186 и 202 коня). Ще се предлага както двойно, така и само предно предаване.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Оборудването включва системи за предотвратяване на челен удар, контрол на движението в лентата, помощ при маневриране на заден ход, 360-градусово видеонаблюдение, автоматично превключване на дългите светлини и мониторинг на умората на водача. Функцията Rear Occupant Alert предупреждава за забравени на задната седалка деца.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Освен това Santa Fe ще получи прожекционен дисплей, адаптивен круиз контрол, мултимедия с програмата за разпознаване на музика Sound Hound, четири работни режима на управляващата електроника (Eco, Comfort, Sport и Smart) и възможност за управление на някои функции през смартфона.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Базовата цена на новото Santa Fe в Южна Корея е 28.1 млн. вона (€21 210). Колко ще струва моделът в Европа ще стане ясно на салона в Женева.

Hyundai разкри новото Santa Fe

Hyundai разкри новото Santa Fe


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Steks

    16 2 Отговор
    Досегашните модели не ми харесваше само едно прекалено изкривените линий по вътрешния интериор а сега като гледам този вече ми радва окото и отвътре

    Коментиран от #3

  • 2 коки

    3 15 Отговор
    а защо са изкопирали приборното табло от волво
  • 3 Марио

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Steks":

    На мен лично сегашното санта фе ми харесва повече на дизайн.И това обаче не е лоша.Могли са да скосят повече задницата, но иначе е добре.Хюндай са супер автомобили.Здрави и надеждни са.С тези двигатели ще върви добре.
  • 4 Мен

    2 24 Отговор
    Добре де не мога да разбера тия корейци няма ли кой да ги осъди за плагиатство-това сантафе си е резултат от съвъкупление на волво+шкода+"великите"WV ?! В предишните модели си беше видно чертите на други производители. Пшагиати!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Марио

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Иди си прегледай очите.Не прилича на никой от посочените от теб
  • 6 ВАГ

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мен":

    Дизайнер им е Томас Бюркъл ,бивш на БМВ така,че има форми на БМВ(без фаровете). На ФВ или Ауди може да прилича Кия-та понеже там е бившия на Ауди.

    п.п.Аз лично в тези две марки не виждам нищо корейско ,всичко си е европейско ,дори и 2,2 дизела който го слагат на почти всички азиатски коли.

    Коментиран от #7

  • 7 Glock

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "ВАГ":

    Много ме кефи тази логика. Да попитам тогава, Робърт Лешник от КИА, който е главен дизайнер на мерцедес в момента, на новата S класа а покрай нея и на всички останали модели на мерцедес, те сега на предишните КИА ли приличат? Щом бившите дизайнери на бмв и ауди докарват същия дизайн на КИА и Хюндай, значи бившия дизайнер на КИА докарва същия на мерцедес а?
  • 8 12345

    9 0 Отговор
    Хубаво е Санта Фе-то. Има четри на европейски и азиатски автомобил, като се е получило добре. Само да видим цената какво ще е, защото имам съмнения че ще е над 100 хиляди. То старото с по-високо ниво на оборудване минаваше стотака, а това сигурно ще гони по цена Х5.
  • 9 Glock

    13 0 Отговор
    Колкото до новото Santa Fe, изглежда доста добре, и едно е ясно, ще по-здраво от германските си съперници, първо ще се счупят те, а Хюндай просто ще ги надживее, това е целта на корейците. Пълен майтап е в момента да се излагаш с гаранция 2+2 години, но германците го правят, аз да не си купувам пералня че ми дават 2+2? 5 години без ограничение в пробега е абсолютния минимум за да разбера че производителя си вярва на техниката.
  • 10 papur

    4 0 Отговор
    Аз вече не мога да различавам марките всички имат идентичен дизайн вглеждам се в емблемите а пък вътре ако не видиш волана не можеш да кажеш в каква кола си. Луда работа!
  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Ами на тази цена е добре, въпреки че сегашното е доста по-добро на дизайн. Не ги разбирам защо постоянно ги правят все по-големи и по-големи. Аз например не искам да е прекалено дълга, ходих, тествах СУВ 4.7м и той има едни 40см излишни и непрактични основно заради дизайн.
    У нас цените са доста по-високи и за 40х.лв дори долния клас СУВ не може да си купиш.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никола

    2 2 Отговор
    Ако прилича на нещо отпред, по-скоро има елементи от Ситроен DS , Таблото за мен е голямата разлика , при предишният модел беше някаква несъразмерна миниатюра с малки копчета , което го има , впрочем и в другите им модели . Новото табло изглежда доста по-добре .
  • 14 Continental

    2 1 Отговор
    Много е яко самото име Santa Fe, много добре се разграничава от доста глупавите цифрено-буквени комбинации, за мен Корейците са хора с въобрацение, за разлика от едни други с тиранти дето като участват във война, задължително губят хаха Не е особено оригинално колите ти да се казват А1, А2, А3, А4, А5, А6, А7, А8, Q1, Q2, Q3, Q5, Q7, Q8, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, X1, X2, X3, X4, X5, X6, X7, A, B, C, CL, CLE, E, S, G, GLA, GLC, GLE, GLS... Да, лесно се помнят, трябва само да си полуграмотен и да пишеш Koenigsegg и Vanquish с по 3 правописни грешки хаха.
  • 15 Continental

    0 0 Отговор
    Та исках да кажа, че когато имаш тиранти, хем азбуката знаеш, хем до 9 можеш да броиш, евала!