Отидете към основна версия

1 154 1

Lamborghini Murcielago LP 650-4 Roadster

  • lamborghini-
  • murcielago lp 650-4 roadster

По време на автомобилното изложение в Женева култовата компания Lamborghini отново направи фурор с представянето на Murcielago LP 670-4 SV. И тъкмо когато светлините на прожекторите в Женева изгаснаха, италианската бутикова фирма изненада автомобилната общественост с новия открит вариант Murcielago LP 650-4 Roadster. Ексклузивният кабриолет е по-мощен с 10 конски сили от предшественика си LP 640, но не е по-бърз. Ускорението на новото кабрио - от 0 до 100 км/ч. е същото - за 3.4 секунди и максимална скорост - 330 км/ч.

На пръв поглед външният вид на роудстъра наподобява детска играчка. Това е така заради допълнителния, крещящ оранжев цвят. С него са украсени предният спойлер, праговете и част от задната част, като дори и агресивните ксенонови “очи” имат рижав оттенък. Иначе останалата част от екстериора на автомобила е боядисана в един от традиционните напоследък цветове на марката - графитено черно.

Поглеждайки вътре, отново виждаме портокаловия цвят, като и тук той се явява допълнение към основния черен. По-интересното в салона обаче е асиметричното му надлъжно разделение. То се дължи на различните материали, използвани в купето. Страната на водача, включваща половината арматурно табло и централната конзола, е тапицирана с висококачествена алкантара, докато частта, в която седи пасажерът, е “облечена” с лицева кожа. Седалките са комбинация от двата материала, а воланът, който по традиция се изработва от алкантара, този път е тапициран с гладка кожа.

Що се отнася до двигателя, то той е същият - V-образен дванайсетцилиндров с обем от 6.5 литра и мощност 650 к.с. Допълнителните десет кончета са извадени благодарение на новата програма за управление на електронния блок. С това обаче новостите се изчерпват. Практически модификацията LP 650-4 Roadster представлява открит вариант на версията Murcielago LP 640. Единственото изменение освен липсата на таван са, вече споменатите десет конски сили в повече. Въртящият момент не е променен. Той е 660 Нм.

От италианската компания съобщават, че от този кабриолет ще бъдат изработени само 50 екземпляра, като продажбите му ще стартират още от пролетта на тази година. Цената ще е $430 000, като това означава приблизително с 10% повече от стойността на LP 640. Или с други думи за всяка допълнителна конска сила цената скача с 1%.

Радослав Славчев

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини