Отидете към основна версия

13 597 18

Най-новата доработка на Наско Вилнер

  • туниг-
  • vilner-
  • mitsubishi-
  • lancer

Mitsubishi Allroads Ronin by Vilner е първият проект на Атанас Вилнер за 2018-а и е една от най-цялостно преработените коли напускали ателието. Автомобилът впечатлява с количеството и качеството на преработените детайлите. Името Ronin е свързано с традициите на Япония, откъдето произхожда и донора Mitsubishi Lancer.



След доработката интериорът няма абсолютно нищо общо със серийния, в колата не е останал нито един недокоснат квадратен сантиметър. Концепцията на салона е базирана на идеята за традиционност и майсторство, изпълнени с материали в топли тоналности. Същите контрастират с хладното излъчване на метализираните елементи, напомнящи оръжията на самураите.

Основен мотив в салона са релефите при корите на вратите, подлакътника и подглавниците. Наподобяващите дърворезба 3D повърхности всъщност са изработени от топло пресован велур - шарка, която интерпретира текстурата на самурайските брони. За този проект Вилнер избира високотекноллогичната японска амарета пред алкантарата. С нея покрива голяма част от таблото, горната част на облицовките на вратите, колонките, средите на седалките и дори кората под задното стъкло.

Декоративните лайсни в салона са метализирани, а тези на вратите наподобяват острие на катана. Повърхността е специално обработена да имитира вълнообразния хамон на заточване, характерен за азиатското хладно оръжие. Ръчната спирачка също е стилна препратка към катаната. Специално за проекта е създадена и метална брошка, която се поставя на различни места в салона. Подобният на бижу орнамент присъства на скоростния лост, на седалките и дори на стелките.

Особено забележителен е воланът, който е тотално преработен, с ергономичен обръч, висококачествена кожа и амарета, а спиците му са метализирани. Километражът и оборотомерът са изпълнени в стил Ferrari, но с вертикална стартова позиция и синя подсветка. Коланите са сменени с кафяви, а централното огледало е без рамка.

В техническо отношение са нанесени подобрения, превърнали този Lancer Ralliart в още по-ефективна машина. Просветът на колата е увеличен с 20 мм, а боядисаните в цвят Candy Apple джанти са обути с гуми Yokohama Geolandar A/T-S. В комбинация с двойното предаване и мощният 241 к.с. турбомотор, автомобилът е още по-способен. Добавени са и близо 35 килограма шумоизолация, рекордно количество за проект на Vilner.

Благодарение на нея акустичният комфорт на борда е сериозно подобрен: салонът е 2.5 пъти по-тих отпреди. Технически ъпдейт в интериора е и новият 11-инчов дисплей с камера за заден ход. Фаровете на Allroads Ronin са сменени, разполагат с дневни LED елементи, стоповете са изцяло LED, а отпред са добавени диодни прожектори с мощност от по 60 вата и алуминиеви корпуси.

„Офроуд“ веждите са изработени специално за автомобила от нулата. Добавена е и допълнителна антикорозионна защита на пода, задният капак е боядисан в черно, а бойното излъчване на Ronin е подсилено с черен гланц и червено при предната част. Арт рисунката на покрива е изработена по специална технология. Тя е „огледален образ“ на изпълнението на тавана вътре в колата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mitsubishi обнови ASX

    Mitsubishi „изненада“ автомобилния свят с обявяването на обновения ASX, който се появява малко след дебюта на последното му поколение. ASX ...
    24.04.2024
    2 568
    9
  • Mitsubishi Pajero се завръща

    Mitsubishi Pajero 4WD с хибридно задвижване ще се завърне през 2027 година. Това се посочва в доклад на японския автомобилен производител, който дава ...
    15.01.2024
    2 935
    4
  • Mitsubishi пуска oще 2 нови модела в Европа

    Mitsubishi ще добави още два модела от Renault Group, за да разшири гамата си в Европа, започвайки през 2025 г. с компактен изцяло електрически SUV от ...
    08.12.2023
    3 048
    0
  • Mitsubishi пусна миниван за 30 000 лв.

    Mitsubishi представи актуализирана версия на достъпния миниван Minicab-MiEV във формат kei-car. В сравнение с предшественика си, той получи подобрен и ...
    08.12.2023
    2 947
    5
  • Поляци поставиха двигател от Evo X на Toyota Yaris

    Базираната в Полша компания Dytko Sport показа последния си проект, който изглежда наистина интересен. Според Engine Swap Depot този червен автомобил ...
    06.12.2023
    3 044
    6